CSOK

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult a kormány családvédelmi akciótervének több eleme is. Mától lehet érdeklődni, illetve igényelni például a Falusi CSOK-ot, a Babaváró hitelt, vagy a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét. A Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára legutóbbi sástói látogatásakor elmondta: egy ország akkor erős, ha benne a legkisebb közösségek, a családok is erősek, a kormány pedig minden segítséget szeretne megadni, hogy minél több gyermek születhessen.

Fontos változások léptek ma életbe, leginkább azok számára, akik új otthonba kívánnak költözni. A kormány kiemelt célja, hogy segítse a családokat, ennek érdekében pedig létrehozták a családvédelmi akciótervet, melynek elemei közül több is igénybe vehető a mai naptól- mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

– Több eleme van, ilyen például a Családi Otthonteremtési Kedvezmény megerősítése, a Falusi CSOK, ami azt jelenti, hogy használt lakásokra, használt házakra is igénybe lehet venni akár a legnagyobb, a 10 millió forintos kedvezményt. Vagy a babaváró hitel, ami szintén nagyon kedvezményes, 10 millió forintos támogatást jelent. A nagyszülői GYED, ami ebbe a kérdéskörbe vonatkozik, vagy a nagycsaládosoknak az egyik legnagyobb segítség, az autóvásárlási kedvezmény – sorolta dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Ezenkívül szja-mentességet élvezhet az, aki négy gyermeket vállal.

Az ingatlanközvetítő irodákban már hónapok óta érdeklődnek a családok, sokan kivárták a júliust, hogy ilyen és ehhez hasonló kedvezményekkel tudjanak új ingatlant vásárolni. Gyöngyös környéke pedig ideális például a Falusi CSOK megigényléséhez.

– Itt a környezetünkben majdnem minden település érintett abban, hiszen az volt a feltétel, hogy 5000 fő alatti település és csökkenő lakossági létszámmal, tehát majdnem minden település érintett benne – jegyezte meg Krigovszki Ákos hitelügyintéző.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egyébként 2015-ben indult el, a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint azóta közel 82 ezer szerződés született 256 milliárd forint értékben. A szakértők szerint pedig a Falusi CSOK-ra is nagy lesz az érdeklődés a bankoknál.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság