Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrafürediek találkozója

Mátrafürediek találkozója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét megrendezték a Mátrafürediek Világtalálkozóját, immáron 5. alkalommal. A szervezők célja az volt, hogy a Mátrafüredről rég elszármazottakat ismét visszacsalogassák egy napra, hogy a többi füredivel eltöltsenek egy szórakoztató és nosztalgikus napot. Világtalálkozót jövőre is terveznek, így a szervezők már most azon dolgoznak, hogy újabb füredieket kutassanak fel szerte a világban.

Macok sütögetés, baráti beszélgetések és felhőtlen hangulat. Ismét élettel telt meg a Bene ház udvara, ugyanis 5. alkalommal rendezték meg a Mátrafürediek Világtalálkozóját. Az összejövetel célja, hogy a Mátrafüredről elszármazottak újból találkozhassanak egymással és közösen eltöltsenek egy kellemes napot.

– Az ötlet az onnan származik, hogy tulajdonképpen fiatal korunk óta szét vagyunk szórva a nagyvilágba, országba meg a Földön. Úgy gondoltuk, hogy mindenkinek hasznára válhat egy kicsit, ha találkozhat régi barátokkal, osztálytársakkal. Bár ez nem egy osztálytalálkozó, hanem mindenkinek, akinek van füredi kötődése, az részt vehet ezen és szívesen részt is vesznek – mondta el Reisz József, szervező.

Reisz József úgy véli, hogy jó ötlet volt találkozó gondolata, hiszen évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és egyre több füredi csatlakozik hozzájuk. Bércesi Béláné régóta füredi lakos, iskolai végzettsége után, a munkában is itt helyezkedett el, majd különböző hagyományőrző szervezetekhez csatlakozott.

– A szervezeten keresztül még több mindent el tudtunk érni, már azt is, hogy megkaptuk ezt a csodás épületet. Eléggé el volt hanyagolva, de az akkori csapatunk az alapító tagok összefogtunk és kitakarítottuk, rendezgettük, építgettük. Igaz, hogy az önkormányzat is hozzásegített egy kicsit anyagival és még a Mátrafüreden létező vállalkozók is – fogalmazott.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján azt mondható, hogy közel 100 fő az, aki rendszeresen részt vesz az eseményen. A világtalálkozó címet pedig azzal nyerte el, hogy többen is a világ más szegletéből látogattak haza az eseményre, hogy felidézzék a múlt feledhetetlen perceit és találkozzanak rég nem látott barátaikkal.


Tovább az archívumra