Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Azt, hogy lecsendesülőben van a gazdasági világválság, csak a spekulánsok mondják, akiket viszont ideje lenne végre megállítani – véli a Bausch cég német tulajdonosa

Azt, hogy lecsendesülőben van a gazdasági világválság, csak a spekulánsok mondják, akiket viszont ideje lenne végre megállítani – véli a Bausch cég német tulajdonosa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A két éve Gyöngyösre települt autóalkatrész-gyártó cég ma munkabejáráson mutatkozott be a médiának és üzleti partnereinek.

Így készülnek Gyöngyösön a Bausch cég által gyártott elektromotor-alkatrészek az egymilliárd forintból felépült gyárban. A Stuttgart mellől érkező német befektetőt néhány éve egy Heves megyét bemutató németországi kiállításon sikerült Gyöngyösre invitálni. A cég épp akkor települt a városba, amikor 2008 végén beindult a gazdasági világválság, mégis maradtak, és felépült az üzem is – mondta Dr. Végh Attila alpolgármester a mai bejárás alkalmával.

Bár egy kissé optimistának mondja magát, a gazdasági válságnak még korántsem látja a végét a cég német tulajdonosa, Kurt Bausch. A befektető a krach visszaerősödésére számít.

Az üzemben egyelőre csak 27-en dolgoznak, bár az alapkőletételnél még 100-120 fő foglalkoztatását tervezték a német tulajdonosok. Ezt a számítást mind a válság, mind a szakemberhiány egyelőre felülírta.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-05-06 )

Tovább az archívumra