Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vízi akadálypálya a strandon

Vízi akadálypálya a strandon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vízi akadálypályával bővült a gyöngyösi strand, amely a szabadtéri 50 méteres medencében várja majd a strandolókat. A beruházás 5, 5 millió Ft-ból valósult meg. A pálya térítésmentesen használható, tehát aki kiváltotta belépőjegyét, az korlátlanul igénybe veheti a játékelemeket.

Nem kellett sokat várni, a strandon nemrég bemutatott felfújható vízi akadálypályát először az egészségnapon próbálhatták ki a látogatók, ennek népszerűségét látva a Sportfólió Kft. megvásárolta az említett játékelemet.

– Akkor az volt a célkitűzés, hogy 2 nap alatt 500 regisztráltunk legyen, aki végigmegy rajta ez 1200 regisztrációra sikeredett, ebből eredően azt gondoltuk, hogy mindenképpen jó lenne, ha ez a vízipark úgymond vissza tudna kerülni ide Gyöngyösre. Sikerült megvásárolnunk részben pályázat, részben önerőből. Ez egy 5,5 millió forintos beruházás – mondta el az ügyvezető.

Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője reméli, hogy egy olyan hiányt pótol majd ez a játékelem, amely kielégíti a látogatók igényét. Emellett fontosnak tartja, hogy a strand megtartsa aktív, sportos jellegét, hiszen azt a céljuk, hogy mindenkit megmozgassanak.

A sajtótájékoztatón Hiesz György polgármester kiemelte: fontos számukra, hogy a strand folyamatosan fejlődjön és bővüljön. Hozzátette: számos új tervvel készülnek az elkövetkezendő évekre.

– Ez is egy olyan élményelemmel gazdagítja a strandot, ami újabb látogatókat fog vonzani, van, érdeklődés céges rendezvényre tehát kibérlik a strandot és akkor hozzák, a dolgozók a gyerekeiket tehát látszik, hogy picit segít. A hátralévő nagy feladatok az, hogy újabb medence olyan élményelemek csúszdapark épüljön, ami itt tartja a gyöngyös, gyöngyös környéki úszni vagy strandolni szeretőket. Ez a következő évek programja kell, hogy legyen, ha esetleg lenne, rá pályázat az segítene, ha nem akkor is lépnünk kell – fejtette ki a polgármester.

A gyerekek már most nagyon élvezték az akadálypályát és örülnek, hogy egy ilyen elemmel is bővült a strand.

A tervek szerint július és augusztus között vehetik majd igénybe a strandolók a pályát, valamint ősszel és télen egy két alkalommal a benti medencébe is kihelyezik az akadálypálya néhány elemét.


Tovább az archívumra