Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elismert szakemberek

Elismert szakemberek

Gyöngyösi egészségügyi szakemberek elismerését hozta a július. Ilyenkor, Semmelweis Napon adják át ugyanis a szakdolgozók kitüntetéseit. Ezúttal a Bugát Pál Kórház több munkatársa is országos elismerésben részesült, volt, aki a legmagasabb egészségügyi kitüntetést kapta meg.

Az egészségügy Kossuth-díjának tartják a Batthyány-Strattmann-díjat, amellyel évtizedes, kiemelkedő szakmai életutat ismernek el. Idén dr.Lukács Tóth Gyula, patológus főorvos, a Bugát Pál Kórház egykori igazgatója vehette át a kitüntetést, 45 éves pályafutásának elismeréseként.

A folyamatos tanulás élete része volt, ahogyan a kalandosnak tűnő kihívásoktól sem riadt vissza. Évekig dolgozott például Jemenben, ahol ő volt az ország egyetlen patológusa. A 90-es években évekig kórházigazgató volt Gyöngyösön–ahogy fogalmazott, szép, de egyben embertpróbáló feladat volt ez az időszak.

Dr. Szabó Csilla tüdőgyógyász orvoscsalád tagja, 3 gyermek édesanyja – és immár 2 tüdőgondozó – a gyöngyösi és a hatvani – vezetője eredetileg belgyógyásznak készült, később szeretett bele a tüdőgyógyászatba.

Munkáját miniszteri dicsérettel ismerték el, mint ahogy miniszteri elismerést kapott dr.Kovács István sebész főorvos is, aki 3 hónap nőgyógyászat után talált rá valódi hivatására, amelyhez a gyöngyösi kórház kiváló szakmai terepet biztosított.

Miniszteri elismerést kapott még a Krónikus belgyógyászati osztály ápolási közössége. Koczka Zsuzsanna főnővérhelyettes azt mondja, hozzá hasonlóan a szakma szeretete teszi különlegessé ezt a közösséget:

Kiss János Józsefné diagnosztikai asszisztens munkáját is miniszteri dicsérettel ismerték el. Munkájában kiemelten fontos a folyamatos tanulás, hiszen az általuk alkalmazott technológia is hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években.

Kiss János Józsefné ma már nyugdíj mellett dolgozik – ahogy mondja, mint még olyan sokan. Az alacsony bér ugyanis egyelőre visszatartja a pályától a fiatalokat. Azt remélik, ebben hamarosan várható elmozdulás, és ez a hivatás újra vonzóvá válhat az új generációk számára is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság