Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Anyatejes világnap

Anyatejes világnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A gyöngyösi Anyatejgyűjtő Állomás dolgozóit és a tejet adó édesanyákat köszöntötték az anyatejes táplálás világnapja, valamint a szoptatás hete tiszteletére rendezett városi ünnepségen. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára, és arra, hogy a csecsemők életében jelentős szerepet tölt be a szoptatás. A rendezvényen megjutalmazták az állomás két dolgozóját, valamint az önkormányzat ajándékcsomaggal kedveskedett a tejet leadó édesanyáknak.

Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett ünnepséget Gyöngyös városa, ahol a helyi Anyatejgyűjtő Állomás dolgozóit, valamint a tejet adó édesanyákat köszöntötték. Az anyatej a gyermek számára a legoptimálisabb, hiszen ebben a táplálékban minden megvan, ami a fejlődéshez szükséges.

– Az elsődleges a bélrendszer kialakulása, ami nagyon fontos. E mellett ugye a szem, agy kialakulásánál vannak jelentős szerepek. Védettséget ad az allergiára, már egyre több babánk volt úgy, hogy még anyatejes táplálást kapott addig allergia nem jött ki rajta, mert a családban nagyon sok allergiás volt és érdekes módon, ahogy abba hagyták az anyatejes táplálást rá egy-két évre ki jött enyhébb fokozatban – modta el Bankáné Gergely Katalin a Gyöngyösi Anyatejgyűjtő Állomás asszisztense.

A város számára különösen fontos, hogy az állomás munkáját támogassák, és az adakozó anyukákat megbecsüljék.

– Mi, ha erőnk felül, ha nem kapnánk rá finanszírozást, akkor is fent kell tartani. Kiadványt adtunk tavaly a kismamáknak, ahol mindenféle gyermekkel kapcsolatos információt megtalál, többek között az anyatejes táplálásról is, tehát minden olyat igyekszünk, például védőnőinket megbecsüljük, most kiemelt fizetésemelést is kapnak. Igyekszünk odafigyelni, mert a jövő, a gyermekeink élete, egészsége azt gondolom a legfontosabb – fogalmazott a polgármester.

Gyöngyösön sok tejet leadó anyuka van, akik szeretnék, ha mások is követnék a példájukat és segítenének azokon, akik nem tudnak szoptatni.

Az ünnepségen megjutalmazták az Anyatejgyűjtő Állomás két dolgozóját, valamint az önkormányzat ajándékcsomaggal kedveskedett a tejet leadó édesanyáknak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság