Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vakáció bérletek

Vakáció bérletek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén nyáron nagyszabású országos kampány indult, melynek célja, hogy az alsós tanulók jobban megismerjék hazánkat. A „Hol vagy, Kajla?” elnevezésű akcióhoz partnerként csatlakozott a MÁV-csoport is, így ők augusztus 31-ig az úgynevezett Kajla-útlevéllel korlátlanul utazhatnak belföldön. Emellett a MÁV saját VAKÁCIÓ-bérletet is biztosít a nyárra.

Az alsó tagozatosok 1 hónappal tovább, azaz augusztus végéig utazhatnak ingyen a MÁVSTART és a GYSEV járatain Kajla útlevéllel. A gyermekek a kampány segítségével személyesen és virtuálisan fedezhetik fel Magyarország helyszíneit Kajla a kíváncsi magyar vizslakölyök segítségével. Júliusban több mint 63 ezer diák élt ezzel a lehetőséggel – tudtuk meg Váczi Viktortól a MÁVINFORM sajtóügyeletesétől.

– Ez egy olyan program, amiben a MÁV, a GYSEV, a Magyar Posta, a Magyar Turisztikai Szövetség, az Oktatási Hivatal és a Spar Magyarország is részt vesz. Lényegében augusztus végéig az alsó tagozatos gyerekek vonattal elérhetik azokat a vidéki más városokban lévő célpontokat, amelyeknél a Kajla útlevélre bélyegzést szerezhetnek. Belföldi járatokra így nem kell nekik jegyet váltani a Kajla útlevéllel és a személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal, tehát diák vagy személyigazolvánnyal ingyenes Kajla jegyet válthatnak – magyarázta.

De a nagyobbak számára is vannak nyári kedvezmények. A MÁV speciális bérletet is biztosít ezekben a hónapokban, ilyen például a Balaton-bérlet, mely augusztus 15-ig vásárolható, amely a Budapest-Balaton és Balaton településeinek vasútállomásai között biztosít korlátlan utazási lehetőséget. Ezen kívül elérhető még a belföldre érvényes 15 és 30 napos VAKÁCIÓ- bérlet a diákigazolvánnyal rendelkezők számára.

– Már csak a VAKÁCIÓ 15 és 30 napos bérletet tudják megváltani, a 15 napos variációt még augusztus 25-ig a 30 naposat pedig augusztus 11-ig, lehet megvásárolni. Ezeknél a kiválasztott időponttól kezdve lehet felhasználni utazásra ezt a bérletet és maximum szeptember 30-ig kell az utazásokat befejezni – tette hozzá.

Váczi Viktor kiemelte, hogy a bérletek másodosztályon érvényesek, ugyan a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolni, de más feláras vonatok esetén meg kell váltani a szolgáltatás díját. A bérletek bármelyik jegypénztárnál kiválthatók vagy online felületen megvásárolhatóak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság