Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Táncra fel!

Táncra fel!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fiatalok számára rengeteg sportolási és más egyéb elfoglaltság kínálkozik Gyöngyösön. Ezek közül kiemelkedőek a tánc és egyéb művészeti csoportok, amelyek szép számmal jelen vannak a város életében. A szervezők az új tanévben is várják a jelentkezőket, akik a balettől kezdve, a hip-hop -on át egészen a talajakrobatikáig mindent kipróbálhatnak.

A sport, azon belül is a tánc az egyik leghasznosabb műfaj, amit egy ember, különösképp egy gyermek választhat hobbijaként – mondják az oktatók. Gyöngyösön pedig van kínálat: számos tánc és egyéb művészeti csoport közül választhatunk – és a legtöbb helyen a napokban tartanak a beiratkozások. Az egyik ilyen különleges választás a Dream Team Cheerleaders lehet.

– Nálunk kettő fő ágazata van annak, amit mi tanítunk. Egyik a talajakrobatika másik pedig a cheerleading. Cheerleadernek ugye az akrobatikus verziója, ami az emelés technikából, dobásokból, ilyen páros és group-os emelésekből áll, illetve abban van némely talajakrobatika. A másik pedig a fő ágazat a talajtorna, vagy más néven gimnasztika. Teljesen az alapoktól: sima bukfenc, kis cigánykerék, hidak, nyújtások, erősítések – magyarázta Kiss Balázs edző.

A város klasszikus táncok terén is bővelkedik lehetőségekben, hiszen például a balett műfaja nagy népszerűségnek örvend a környéken, hála a Dance Land Táncstúdiónak is. A stúdió táncpedagógusa Vince Bódis Beáta szerint ennek a műfajnak rendkívül sok pozitív hatása van a gyermekek számára.

– Szerintem egy nagy önfegyelemre nevel, tulajdonképpen megtanulnak együtt mozogni a gyerekek. Megtanulnak együtt közösen dolgozni, közös élményekben, esztétikus táncmozdulatokat végeznek. Erősítjük, nyújtjuk az izomzatot. Én igazából csak jótékony hatását tudom mondani – fejtette ki.

A tánc maga nem csak a fizikumra, de a szellemi fejlődésre is jó hatással van. A gyöngyösi edzők ezért igyekeznek a lehető legnagyobb gondoskodással nevelni a gyermekeket.

– Megpróbáljuk azt átadni, hogy ne csak a sportban, hanem az életben is egy hasznos tagja legyen a társadalomnak. Nagy szavakkal, de tényleg egy olyan irányvonalat próbálunk mi, mint edzők, hogy tényleg egy nemesebb lélek kerüljön ki közülünk – fogalmazott Kiss Balázs.

A város számos egyéb tánccsoportokkal is rendelkezik, ahová várják a jelentkezőket. Köztük az Attitude Táncműhely, a Vidróczki Néptáncegyüttes, a Virtus Kamara ifjúsági Táncegyüttes, valamint a BlackJam Sportegyesület is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság