Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Jászság legnagyobb árvízkárokat szenvedett települése ma Jászárokszállás

A Jászság legnagyobb árvízkárokat szenvedett települése ma Jászárokszállás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A városban még vízkorlátozás van, de már helyreállították a gátakat. Kész a fertőtlenítés, és levonták a tanulságokat is az idén már másodszor nagy károkat okozó árvíz után.

Legalább harminc hektár került víz alá Jászárokszálláson, és a vasúti közlekedés is csak ma indulhatott meg itt, ahol Gergely Zoltán polgármester ellenőrzi a víz levonulását. Három helyen vágták át a gátat, mára mindet helyre is állították, és a fertőtlenítés is kész, 1000 liter tisztítószerrel és fél tonna klórmésszel. Gergely Zoltán szerint a tanulság az, hogy a város védelmére mihamarabb zsilipet kell építtetni.

A vízszolgáltatás a hétvégéig korlátozva lesz, csak negyedórás forralás után lehet a vizet ivásra, főzésre használni. Egy leendő telephely is víz alá került az Ipari parkban, amelynek környéke sajátos földrajzi helyzete miatt épp a legnagyobb víztározó területté vált. Félő, hogy a cégek létszámleépítéssel reagálnak az átmeneti vízkorlátozásra is, hiszen lelassult a termelésük.

Az árvíz eddig legalább 4 millió forintjába került az önkormányzatnak. Holnap rendkívüli ülésen indítványozzák, hogy minden vályogház tulajdonosa egyszeri 10 ezer forintos gyorssegélyt kapjon. A Vöröskereszt 2 millió forintot juttatott el élemiszeradományra és tisztítószerre az önkormányzatnak, és egy szolnoki magánszemélyhez csatlakozva Szolnok városa is gyűjt Jászárokszállásnak.

A szomszéd faluban, Vámosgyörkön is elnéptelenedtek a gátak, és útzár van érvényben, bár a táblán kívül ezt senki nem tartatja be az autósokkal.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-05-25 )

Tovább az archívumra