Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Árad a Gyöngyös patak, bár délutánig komolyabb gondokat még nem okozott a városban az elmúlt napokban hullott hatalmas mennyiségű csapadék.

Árad a Gyöngyös patak, bár délutánig komolyabb gondokat még nem okozott a városban az elmúlt napokban hullott hatalmas mennyiségű csapadék.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tűzoltókat hét alkalommal riasztották, a víz sok helyen az úton hömpölyög.

Kiöntött a patak Gyöngyössolymos előtt, a víz az úton hömpölyög. Lajosháza felé most autóval és vonattal sem lehet eljutni. Egy nap alatt egy havi csapadék hullott a térségben, a csatornák is nehezen nyelik, a Gyöngyös patak pedig szinte teljesen megtelt. Ömlik a víz Gyöngyös határában, és zúg a patak a belvárosban is – jelentős mennyiségű szemetet hoz magával. A vízszint a nyugati városszélen van a legközelebb a patakmeder tetejéhez, a hídtól már csak néhány centiméterre zubog. A Ringsted úton is sok a víz, itt homokzsákokkal védekeznek.

A napokban lecsapott nagy vihar tépázta meg a szigetelést, a tűzoltók az egészet lebontották. A mostani, újabb nagy mennyiségű csapadék miatt még nem volt szükség komolyabb beavatkozásra, az ár levonulása után azonban sok munka vár a szakemberekre.

Az emeletet nem fenyegeti az ár, a picékbe azonban gyakran betör a víz. Elsősorban az eső elállta után érkeznek a riasztások. A gyöngyösi tűzoltóknak ma hét helyen is dolguk akadt.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-06-01 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság