Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vitára hív

Vitára hív

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A korábbi kihívásra érdemi reagálást nem kapott, ezért most levélben hívja ki Hiesz György polgármester Klausmann Viktor polgármesterjelöltet egy nyilvános vitára. Hiesz György azt mondta: a politikai ellenfeleknek a demokratikus szokások szerint nem elég elmondani a terveiket, hanem össze is kell vetni, hogy a választók felelős döntést tudjanak hozni. Klausmann Viktor azt mondta: a levélre később reagál.

Eltelt egy hónap az első kihívás óta, ezért ismét vitára hívja Hiesz György Klausmann Viktort. A jelenlegi polgármester a levélben azt írja: terveiket, elképzeléseiket nem elég elmondani, a demokratikus szokások szerint politikai ellenfeleik programjával is össze kell vetni, mert a választók csak így tudnak felelős döntést hozni.

– A lakosságnak, a választóknak joga van tisztában lenni azzal, hogy a két legesélyesebb jelölt választási programja miről szól. Hol vannak azok a pontok, ami vita lehet, hol van, ahol egyetértés van. Tisztázzunk sok mindent, hogy elkerüljük azokat a csúsztatásokat, félreértéseket, hazugságokat, ami a kampányban megjelenik – fejtette ki Hiesz György.

A sajtótájékoztató után Hiesz György személyesen vitte el a levelet a helyi Fidesz irodába, ahol a levelet átvették. A vita – javaslata szerint – a Városházán zajlana október 9-én.

– Mind a két fél hozhatja a maga szimpatizánsait, egy műsorvezetővel, egyeztetett kérdések alapján jó lenne végigbeszélni. Én azt gondolom, hogy a demokrácia íratlan szabálya az, hogy a két esélyes fél leül, megbeszéli, megvitatja, ha kell, netalántán, és nagyon jó lenne, ha sok kérdésben egyet is értenénk, ami Gyöngyös jövőjét illeti, én erre szeretném Viktort kérni, remélem, hogy elfogadja a kihívást – jegyezte meg.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Klausmann Viktort is, aki azt mondta, miután a levelet kézhez kapta, reagál a kihívásra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság