Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szüreti vásár

Szüreti vásár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szüreti vásárt tartottak a Fecske úti tagóvodában. Az intézmény ovisai népviseletbe öltöztek és táncház is várta őket. A rendezvényen a gyerekek és szüleik által készített süteményeket bárki megvásárolhatta, és az ebből befolyt összeget, textíliákra és írószerekre költik. A program célja elsősorban a hagyományőrzés volt.

Táncolnak a gyerekek a Fecske úti Tagóvodában, ahol a hagyományőrzés mellett, idén ismét szüreti vásárt tartottak. Az esemény célja, hogy a gyermekek játékos módon ismerkedjenek meg a népi szokásokkal és a népi játékokkal.
315_3256_01 Havellant Melinda óvodapedagógus, Fecske úti tagóvoda

– Mézeskalács, cukros nyalóka és rengeteg sütemény. Bőséges volt a kínálat a szüreti vásárban. A finomabbnál- finomabb portékákat a gyerekek a szülőkkel és a pedagógusokkal együtt készítették. Aki vásárolt az jótékony célokat is szolgált, ugyanis a befolyt összeget textíliákra és írószerekre költi az intézmény vezetése.

A vásár mellett táncház is várta a gyerekeket, a szülők számára nagy örömet jelent, hogy gyermekeik megismerhetik a tradíciókat méghozzá játékos módon.

A rendezvényen Albunovics Milánnal, a Virtus Kamara Táncegyüttes vezetőjével néptáncoltak együtt a legkisebbek.


Tovább az archívumra