Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Senior sportvetélkedő

Senior sportvetélkedő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Nem csak a húszéveseké a világ” címmel senior sport- és ügyességi versenyt rendeztek Gyöngyösön. Idén 3. alkalommal szervezték meg az eseményt, melyen 11 idősklub mérte össze ügyességét. A rendezvény célja, hogy megmozgassák az időseket úgy, hogy közben jól szórakozzanak.

Zumbával melegítenek be a szépkorúak, ugyanis ismét sport és ügyességi versenyben mérhették össze tudásukat az idősklubok. A polgármester beszédében kiemelte: örül, hogy egyre több település klubja csatlakozik a versenyhez és reméli, hogy a rendezvény a későbbiekben még több tartalommal megtöltve egész napossá növi ki magát.

– Van élet nyugdíj után is, hiszen szellemi, sportvetélkedők különböző olyan megmérettetésen vesznek részt, ami azt bizonyítja, hogy ebbe a korba is nyugodtan lehet teljes életet élni – fogalmazott Hiesz György.

Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója fontosnak tartja, hogy mozgásos programokat szervezzenek az idősebb korosztálynak, hiszen a nyugdíjas években is lehet aktívan élni.

– Szerettük volna ezt a mozgás szeretetét kis lépésekben-kezdetben átadni az idős klubok tagjainak és ezért most már 3. éve Gyöngyös Járás Idős Klubjainak a tagságát és résztvevőit várjuk erre a vetélkedőre vagy inkább egy közös jó hangulatú együttlétre, amiben természetesen a mozgás főszerepet vállal – mondta el.

A csapatok számos ügyességi vetélkedőn vehettek részt, melyek a fizikai állóképességeikhez mérten lettek kialakítva, így például kipróbálhatták a dartsot, tekét és babzsák dobást is. Az idősek fontosnak tartják, hogy karbantartsák a testüket – köztük Borbély Béláné is, a Karácsondi csapat tagja.

– Testileg, lelkileg meg izomzatilag nem mindegy hogy az ember tétlenül ül és vagy mozgásban van állandóan, hanem lelkileg is mindenféleképpen felkészül mindenféle szempontból a dolgokra, a még idősebb korra -mondta.

Az Adácsi idősklub most először csatlakozott a rendezvényhez, remélik, hogy eredményesek lesznek, és új barátságokat tudnak kötni.

– Mindenki nagy izgalommal készült, nagyon fontosnak tartjuk, hogy kilépjünk a megszokott környezetből, hogy megismerkedjünk a környező település lakóival, időseivel, hogy kapcsolatokat építsünk. Nagyon fontosnak tartjuk a mozgást is és nagyon szeretnénk szórakozni is – sorolta Szerencsés Csabáné.

A későbbiekben a cél az, hogy legalább évszakonként egy-egy ilyen közös programot szervezzenek a klubok résztvevőinek, hogy együtt szórakozzanak és sportoljanak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - Az aranyostarajos kiskakas
09:10
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Méhkeréki román táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A békakirály papucsa
18:11
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip – mozi magazin
19:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság