Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állatáldás

Állatáldás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Állatáldást tartottak a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolában az állatok világnapja alkalmából. Az iskola vezetése ezzel kívánta felhívni a diákok figyelmét a felelősségvállalásra és a természet szeretetére. Ezen a napon bárki bevihette kedvencét, hogy részesülhessen a papi áldásban.

Kutya, macska, nyúl, tengerimalac és számos más házi kedvenc is érkezett ma reggel a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskolába. Az állatok világnapja alkalmából a gyerekek műsorral készültek, valamint az intézménybe hozott kis kedvenceket megáldotta a káplán.

A káplán beszédében kiemelte, hogy az állatok Isten ajándékai – nagy becsben kell őket tartani. Úgy véli, az állatok a gyerekeket felelősségre és odaadó szeretetre tanítják.

– Ha a gyermekben tudatosul az, hogy nekem gondoskodnom kell, nekem oda kell figyelnem, nekem áldoznom kell a szabadidőmből, energiámból arra, hogy ez a kis állat, akit én szeretek egészséges legyen, enni kapjon, akkor a későbbiekben ez a felelősségtudat növekszik a szívében és képes lesz majd a férjéről, feleségéről, gyerekeiről, rábízottakról tanárként, orvosként azokról az emberekről gondoskodni, akikről majd kell – magyarázta.

Az intézmény dolgozói fontosnak tartják, hogy a gyerekek kövessék a szent ferenci értékeket: szeressék a természetet és megtanulják a felelősségtudatot a ránk bízottak iránt.

– Október 4-e Assisi Szent Ferenc napja ő egy nagyon különleges szentünk és egy hatalmas példát állít elénk. Ő azt mondta már a 13. században is, hogy a körülöttünk lévő élő és élettelen dolgokat a természetet, mindent szeretni kell – jegyezte meg Labancz-Bartha Bernadett pedagógus, hitoktató.

A gyerekek alkotásokkal is készültek a nagy napra, számos állatrajzot állítottak ki az iskola udvarán.


Tovább az archívumra