Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Alkalmas?

Alkalmas?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

– A magyar jog hiányossága, hogy lehet polgármester valakiből, aki megbukott cégvezetésből- Ezt mondta dr. Szén Gabriella ellenzéki képviselőjelölt mai sajtótájékoztatójukon. Mint elhangzott: Klausmann Viktor polgármesterjelölt több korábbi cége kényszertörlésre került, ezért kockázatos rábízni egy 14 milliárd forintos költségvetésű város vezetését. A Fidesz-KDNP jelöltje úgy reagált: ezekre a kérdésekre már többször válaszolt, a cégvezetéstől való eltiltását pedig már megszüntették.

Érvénytelen működés, eltiltott cégvezető, kényszertörlés. Összesen hat, Klausmann Viktor polgármesterjelölt nevéhez fűződő cég bedőléséről tartott sajtótájékoztatót az ellenzéki összefogás. Mint elmondták: a legnagyobb kérdés az, hogy a lakosok merik-e egy ekkora város vezetését a kezébe adni olyan jelöltnek, akinek törölték a cégeit.

– Jó néhány olyan céget találtunk, olyanokat, ahol gyakorlatilag akkor is cégvezető volt, amikor már eltiltás alatt állt, találtunk olyanokat, nem is egyet, amik úgynevezett fantomcégek lettek, olyat is találtunk, ami jelenleg is törvénytelenül működik- sorolta dr. Végh Attila.

Dr. Szén Gabriella azt mondta: a Jobbik már törvénymódosítást is javasolt, mivel a magyar jog hiányossága, hogy az ilyen cégvezetési múlt nem befolyásolja a polgármesteri jelöltséget.

– Jelen pillanatban egy olyan érdekes jogi helyzetbe kerültünk, hogy jogszerűen ugyan lehet polgármester Klausmann Viktor, azonban erkölcsileg ez megkérdőjelezhető, hiszen ha egy cég vezetésére nem alkalmas, akkor hogyan lehet alkalmas egy sokkal bonyolultabb és egy sokkal nagyobb költségvetésű város vezetésére – fogalmazott.

Kárpáti István arról beszélt, hogy tisztességesebb lett volna a választókat előbb tájékoztatni ezekről, és nem megvárni, hogy a másképp kerüljön nyilvánosságra a vállalkozói múltja.

– Ahelyett, hogy kiállt volna egyébként Klausmann Viktor a cégügyeivel kapcsolatban, és azt mondta volna, hogy tessék, itt vagyok, ilyen a múltam, ezt vállalom, kellek, vagy nem kellek, ehelyett inkább ezek szépen lassan kiderültek róla, most már egyre több ügy, úgy gondolom, hogy ez morálisan felvet kérdéseket vele kapcsolatban – vélekedett Kárpáti István.

Hiesz György polgármester-jelölt hozzátette: bár az egyik internetes portálnak adott választ az ezzel kapcsolatos kérdésekre, a gyöngyösieknek azonban nem.

– Beszéltem egy prominens Fideszes ismerősömmel, és azt mondta, hogy ha ezt tudták volna a jelöltállítás előtt, eszük ágában sem lett volna polgármesterjelöltet állítani Klausmann személyében, mert ez rendkívül súlyos, tehát ezt ők is érzik – jegyezte meg Hiesz György.

Klausmann Viktor reagált az elhangzottakra. Azt mondta, csúsztatás, amit az ellenzéki jelöltek állítanak.

– Ezekre háromszor írásban válaszoltam, az eltiltást Magyarország Alkotmánybírósága 2018-ban megsemmisítette, egyébként pedig egyetlen szó nem esett arról, a közel 15 millió forintról, amit az elmúlt napokban osztottak ki, közpénzből az önkormányzatnál – mondta Klausmann Viktor.

Ezzel kapcsolatban az önkormányzat egy közleményt juttatot el szerkesztőségünkbe, amelyben azt írják: A költségvetésben minden évben betervezésre kerül a hivatal dolgozóinak jutalma. Idén 121 dolgozó részesült jutalomban, amelynek összege járulékokkal együtt 14,1 millió forint. A szokások alapján választási években októberben utalnak a munkatársaknak, ahogy történt ez 2014-ben is, az akkori Fideszes városvezetés alatt.


Tovább az archívumra