Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újra népszerű

Újra népszerű

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újra egyre népszerűbb a Károly Róbert Campus. Szeptemberben annyian kezdték meg tanulmányaikat, ahányan összesen tanulnak a felsőbb évfolyamokon. Új képzéseket is indítottak és a külföldi hallgatók aránya is egyre magasabb. A vezetők abban bíznak, a tendencia hosszútávú lesz.

Az elmúlt évek legtöbb jelentkezését hozta az idei esztendő a gyöngyösi campuson, szeptemberben több mint 600 elsőéves hallgató kezdte meg tanulmányait, köztük sok külföldi diák. Annak, hogy a jelentkezések száma egy év alatt megduplázódott, több oka is lehet, mondja Bujdosó Zoltán, a Campus főigazgatója.

Így idén összesen 1200 diák tanul a campuson – ami intézményi szinten is jelentős változásokat hozott.

A legnépszerűbb képzések a pénzügy-számvitel és a kereskedelem-marketing, de népszerűek az angol nyelvi képzések is, mint pl. a gazdálkodásmenedzsment, ahol most többek között 30 kínai diák kezdi meg a tanulmányait önköltséges képzésben. Új és népszerű képzés a programtervező informatikus szak is. Még mindig nagy probléma, hogy az oklevelek csaknem fele bent ragad a nyelvvizsga hiányában – ezen a helyzeten extra nyelvórákkal is igyekeznek segíteni. Az intézmény rendszeresen hirdet keresztféléves képzéseket is, amelyekre november közepéig várják a jelentkezéseket.


Tovább az archívumra