Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Erasmus+

Erasmus+

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is jelentkezhetnek a pedagógusok az Erasmus + mobilitás pályázatára. Ennek keretében az iskolában dolgozó tanárok juthatnak el külföldi intézményekbe, ahol nyelvi tanfolyamokon és módszertani továbbképzéseken is részt vehetnek. Erről tartott tájékoztatást a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, ahonnan idén is hat pedagógus vett részt a programon, akik megosztották tapasztalataikat a résztvevőknek.

Egyesült Királyság, Írország és Olaszország. Ilyen országokba is eljuthatnak azok a pedagógusok, akik jelentkeznek az Erasmus + köznevelési intézmények munkatársainak mobilitás pályázatára.

– A program célja a nyelvtanulás és a nyelvtanítás fejlesztése, valamint a nyelvi sokszínűség és az interkulturális érzékenység támogatása – foglalta össze Tekse Tünde programkoordinátor.

A témával kapcsolatban tartott tájékoztatást a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola pedagógusai, akik közül idén is hatan is részt vettek az idei pályázaton.

– A mai diszeminációs előadásunk célja az, hogy az érdeklődő iskolák igazgatóinak, pedagógusainak, nyelvtanárainak elmondjuk tapasztalatainkat, támogassuk őket, hogy próbáljanak ők is pályázni, illetve a jó gyakorlatokat megosszuk – tette hozzá.

Az előadók között volt Józsa László, az iskola tanítója is, aki második alkalommal volt Dublin-ban, ahol informatikai továbbképzésen is részt vett.

– Elmondhatom, hogy a kint szerzett tapasztalatokat sikerrel integráltam a most negyedikes osztályomban. Nagyon szeretik a gyerekek, hiszen korszerű, naprakész. Szeretik a digitális eszközeiket, így mostmár nálam a mobiltelefont nem elrakjuk órán, hanem elővesszük, és annak segítségével tanulunk, feladatokat oldunk meg rajta. Ez által szívesebben részt vesznek a gyerekek az órán, élményszerűbb a pedagógia és ezen van a hangsúly, az élményszerűségen, szívesebben végzik a feladataikat – vélekedett.

Az előadások után workshop-ot tartottak, ahol a résztvevők közelebbről is megismerkedhettek a különbféle oktatási módszerekkel. A pályázatokat február 5-ig nyújthatják be az intézmények, melyben nem csak nyelvi oktatók vehetnek részt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság