Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Erasmus+

Erasmus+

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is jelentkezhetnek a pedagógusok az Erasmus + mobilitás pályázatára. Ennek keretében az iskolában dolgozó tanárok juthatnak el külföldi intézményekbe, ahol nyelvi tanfolyamokon és módszertani továbbképzéseken is részt vehetnek. Erről tartott tájékoztatást a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, ahonnan idén is hat pedagógus vett részt a programon, akik megosztották tapasztalataikat a résztvevőknek.

Egyesült Királyság, Írország és Olaszország. Ilyen országokba is eljuthatnak azok a pedagógusok, akik jelentkeznek az Erasmus + köznevelési intézmények munkatársainak mobilitás pályázatára.

– A program célja a nyelvtanulás és a nyelvtanítás fejlesztése, valamint a nyelvi sokszínűség és az interkulturális érzékenység támogatása – foglalta össze Tekse Tünde programkoordinátor.

A témával kapcsolatban tartott tájékoztatást a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola pedagógusai, akik közül idén is hatan is részt vettek az idei pályázaton.

– A mai diszeminációs előadásunk célja az, hogy az érdeklődő iskolák igazgatóinak, pedagógusainak, nyelvtanárainak elmondjuk tapasztalatainkat, támogassuk őket, hogy próbáljanak ők is pályázni, illetve a jó gyakorlatokat megosszuk – tette hozzá.

Az előadók között volt Józsa László, az iskola tanítója is, aki második alkalommal volt Dublin-ban, ahol informatikai továbbképzésen is részt vett.

– Elmondhatom, hogy a kint szerzett tapasztalatokat sikerrel integráltam a most negyedikes osztályomban. Nagyon szeretik a gyerekek, hiszen korszerű, naprakész. Szeretik a digitális eszközeiket, így mostmár nálam a mobiltelefont nem elrakjuk órán, hanem elővesszük, és annak segítségével tanulunk, feladatokat oldunk meg rajta. Ez által szívesebben részt vesznek a gyerekek az órán, élményszerűbb a pedagógia és ezen van a hangsúly, az élményszerűségen, szívesebben végzik a feladataikat – vélekedett.

Az előadások után workshop-ot tartottak, ahol a résztvevők közelebbről is megismerkedhettek a különbféle oktatási módszerekkel. A pályázatokat február 5-ig nyújthatják be az intézmények, melyben nem csak nyelvi oktatók vehetnek részt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság