Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adventre készülnek

Adventre készülnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában. A korai időpont oka, hogy még a negyedik gyertya lángja is fellobbanhasson az iskolában a téli szünet előtt. A pedagógusok célja, hogy a gyerekek az iskolában is átéljék az ünnepi várakozás meghitt pillanatait.

A Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában megkezdődött az advent időszaka. Az intézmény dolgozói fontosnak tartják a rendezvényt, hiszen a gyerekek lelkileg is ráhangolódnak az ünnepekre és meghitt pillanatokat szereznek egymásnak az iskola falain belül is.

– Az advent a legfontosabb ünnepek egyikére hangol rá bennünket a karácsonyra. Ilyenkor mindig kis gondolatokkal, útravalóval engedjük el a gyerekeket és gyakorlatilag dec. 19-én lesz ennek az advent időszaknak csúcspontja itt az iskolában, amikor gálaműsorral örvendeztetjük meg a szülőket – fogalmazott Vinczéné Mádi Magdolna, intézményvezető.

A hagyományokhoz hűen hétről hétre másik évfolyam adja elő ünnepi műsorát.

Az adventi koszorún elsőként a hit gyertyáját gyújtották meg. Az intézményvezető ünnepi beszédében bíztatta a diákokat, hogy higgyenek önmagukban és cselekedjenek minden nap valami jót, hogy ez által szebb és boldogabb legyen a világ.

– Ilyenkor nem csak a lakásokat öltöztetjük ünnepi díszbe, hanem a lelkünket is. És hogyan tehetitek ti ezt? Úgy, hogy egy picikét figyelmesebbek vagytok, többet segítetek otthon, itt szorgalmasabban tanultok és akkor bizonyára a ti várakozásotok is beteljesedik Karácsony este – mondta az intézményvezető.

Az osztályközösségek külön is készülnek az adventre, emellett mikulás ünnepséget és Luca-napi vásárt is tartanak az intézményben, annak érdekében, hogy a népi hagyományokat is megismerjék a gyerekek.


Tovább az archívumra