Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adventi programok

Adventi programok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepi Adventi rendezvénysorozatot az idén közösen szervezi Gyöngyös Város Önkormányzata, az Ajándékdoboz Alapítvány és a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. November 29-e és december 22-e között, a tavalyihoz hasonlóan, a Belváros téren színes programokkal várják az ünnepi készülődésben az érdeklődőket. Az idén is egy színes kiadványban foglalták össze a rendezvényeket. A programfüzetek ingyenesen elérhetők a Tourinform irodában, a művelődési házban, a Polgármesteri Hivatalban és a Fő téri faházakban.

Az idén javarészt egy helyre koncentrálódik az adventi rendezvénysorozat, a Belváros térre és az innen nyíló Könyvtár és Borok Háza udvarára- mondta az ünnepi programokat népszerűsítő tájékoztatón a polgármester.

Az adventi időszakot december 1-én, a Budapest Bár nagy koncertje nyitja a sportcsarnokban. A Belváros téren már november 29-én, 17 órától megelevenedik a színpad, elsőként a város óvodásai várják az odaérkezőket, és számos színes programmal és koncerttel is készülnek.

De körhinta és kisvonat is várja a gyerekeket. December 2-tól 14-ig a Mikulás kuckóban a Mikulás is várja a gyerekeket. A december 22-ig tartó programsorozat sztárvendégei között szerepel például Charlie, Tóth Vera, a Dívák, Vásáry André és Szulák Andrea is. Az idén is elkészült az adventi program füzet, amelyben részletes tájékoztatás olvasható a koncertekről.

Az adventi gyertyagyújtások hagyománya is folytatódik, vasárnaponként 17 órakor gyújtják meg a városi koszorú következő gyertyáját.

Az idén is tartós élelmiszer adományokat gyűjt az Ajándékdoboz Alapítvány a Belváros téri Mikulás kuckóban.

A városi karácsonyi ünnepséget december 20-án, 17 órától rendezik a Szent Bertalan-templomban. A polgármester reméli, hogy az elkövetkező 2 hét rendezvényei a várakozáshoz méltó hangulatot teremtenek a készülődés időszakában.


Tovább az archívumra