Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közel 1,3 milliárd forintot költött az elmúlt hat évben iskolák és óvodák felújítására a gyöngyösi önkormányzat

Közel 1,3 milliárd forintot költött az elmúlt hat évben iskolák és óvodák felújítására a gyöngyösi önkormányzat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az összeghez az esetek nagy részében uniós forrás is társul, mint most az Egressy Béni Általános Iskola esetében. Ott július végére végeznek a munkálatokkal.

Nem csak a nyári szünet miatt üres az Egressy Béni Általános Iskola épülete. Az iskolát teljesen felújítják. Szeptemberben, amikor a diákok visszatérnek, akár lifttel is közlekedhetnek az emeletek között. Az Egressy uniós támogatásból, több mint kétszázmillió forintból újul meg, amelyhez az önrészt az önkormányzat biztosította. Ezzel együtt az utóbbi években több mint egymilliárd forintot költöttek az iskolákra-óvodákra.

Ez az Arany János Általános Iskola épülete, amelyet mintegy három évvel ezelőtt alakítottak át, és újítottak fel, abból a pénzből, amit az egyik áruházlánc fizetett az önkormányzatnak az iskola Budai-Nagy Antal téri területéért. Ott az alsósok tanultak, ma mindenki egy iskolába jár, ami jobb tanárnak is és diáknak is.

Az utóbbi években minden iskolába folytak kisebb-nagyobb munkálatok, az önkormányzat pedig azt tervezi, hogy a jövőben is minden adódó pályázati lehetőséget kihasznál majd erre a célra.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-06-25 )

Tovább az archívumra