Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az idén az eddigiektől eltérően 5 napig tartanak Gyöngyöspatán a Péter-Páli Palóc Napok

Az idén az eddigiektől eltérően 5 napig tartanak Gyöngyöspatán a Péter-Páli Palóc Napok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A pénteken kezdődött programok között a hagyományos palóc lakodalmas mellett szerepelt bor-, pálinka- és főzőverseny, népdalkörök bemutatója, valamint a Csík Zenekar koncertje is. Az események sorát kedden a Póc-tetőn történő szentmise és templomi koncert zárja.

Nem egyszerűen egy ezer éves község hagyományos ünnepe a Péter-Páli Palóc Napok Gyöngyöspatán. Az egykori polgármester, Molnár József által 2007-ben teremtett ünnepségsorozat a pataiságról, a község polgárainak összefogásáról szól. Ezt hangsúlyozta Paziczki László alpolgármester is a Palóc Napok megnyitóján.

A megnyitó helyszínéül is szolgáló hitoktató házat másfél hónap alatt sikerült közadakozásból felújítani. Itt kaptak helyet a Gyöngyöspata régészeti múltját, valamint a község jeles számú alkotójának munkáit bemutató kiállítások.

Az idén öt napon át tartó palóc napok hétvégi programjai között szerepelt hagyományos palóc lakodalmas, patáról elszármazottak találkozója, huszártábor, valamint bor-, pálinka-, és főzőverseny. Kedden pedig a Póc-tetőn az ezer éves templom romjainál tartanak szentmisét.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2010-06-28 )

Tovább az archívumra