Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az év utolsó ülése

Az év utolsó ülése

Megtartotta idei utolsó ülését a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás, a Nyugat-Hevesi Regionális Hulladékgazdálkodási, és az orvosi mikrotérségi Társulás. Elfogadták a jövő évi munkaterveket és a belső ellenőrzési terveket, valamint a vidéki orvosi ügyeletet júliustól ellátó új cég ügyvezetőjének beszámolóját az eddigi tapasztalatokról, amelyből kiderült, jelenleg nincs olyan település, ahol orvoshiánytól tartanának.

A Nyugat-Hevesi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás ülésezett először, ahol belső technikai változásokról tájékoztatták a résztvevőket, elfogadták a jövő évi munkatervet és a belső ellenőrzési terveket. Ezután az orvosi ügyelet mikrotérségi társulás ült össze, amelyen a technikai változások után az ügyeletet ellátó cég ügyvezetője beszámolt az eddigi munkákról. Molnár Lászlóné azt mondja, az ügyelet jól működik és jelenleg nincs orvoshiány. A felügyelő bizottság tagjává Dr. Lénártné Benei Anikó után Szarvas Lászlót, Visonta polgármesterét választották.

A Kistérségi Társulás január elsejétől újra 25 taggal működik, hiszen Domoszló a korábbi kilépés után most újra jelezte csatlakozási szándékát.

– Ezek a kisebb települések, Gyöngyöstől eltérően nem kötelező nekik egy sor feladat, de ha a társulásba lépnek, akkor a saját lakosságuknak sokkal jobb szolgáltatást tudnak nyújtani, úgy, hogy csak a normatívát kötelező beadni nekik ebbe a társulásba, és ebből Gyöngyös segítségével sok helyen olyan szolgáltatások elérhetők, amik ők önmaguktól nem tudnának elvégezni – mondta el Hiesz György polgármester.

Hiesz György hozzátette: eredményes évet zártak a társulással, és bár vannak települések, amelyek a választások után új vezetővel működnek, mindenki számára előny, ha tagok maradnak.

– Szerintem jó évet zártunk, ezt kollégák is belátják, a polgármesterek, hogy érdemes volt társulni annak idején, 2005-ben és érdemes volt megmaradni, amikor a legtöbb társulás szétbomlott, akkor Gyöngyös maradt, és tényleg ez a térségnek jelentett sokkal jobb szolgáltatást. Gyermekjólétben, idősgondozásban, szociális területen – fejtette ki.

Az év utolsó ülését egy karácsonyi ebéddel zárták, legközelebb, várhatóan 2020 februárjában üléseznek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Zongoraavató hangverseny 1. rész
09:35
Reklám
09:37
Nézőtér - kulturális magazin
10:07
Reklám
10:09
Zongoraavató hangverseny 2. rész
10:37
Kilátó - megyei magazin
11:03
Reklám
11:05
Empty Pubs és a Gyöngyszem Zenekar koncertje
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese – A banya
18:11
Ízelítő - Különkiadás
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság