Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A szakma kiváló tanulója

A szakma kiváló tanulója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is megszervezte a Szakma Kiváló Tanulója, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola több tanulója is úgy döntött, megméreti magát vendéglátás-szervező, szakács, cukrász, pincér és eladó szakokon.

A héten elkezdődtek a szakmunkás tanulók országos versenyének Heves megyei fordulói. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 14 iskolából 30 szakképesítésben 231 diák részvételével 8 helyszínen biztosít lehetőséget a versenyzésre. A tanulók elsőként írásbeli tesztet töltenek ki, ezt követi egy szóbeli válogató, illetve a döntő, ahol gyakorlati tehetségüket mutathatják meg.

– Megoszlanak a vélemények, van, aki azt mondja, hogy könnyű volt, van, aki nehéznek találta, de igazából a lényeg az, hogy nagyon szép eredményeket szoktak elérni a Heves megyei tanulók is és itt kiemelném a hegesztő szakmát, ahol nem csak az Euroskills, mely európai szintű verseny, hanem egyéb nemzetközi versenyre a Worldskillsre is eljutottak már. Egyébként a nagyon jó eredményt elérő tanulókból egy válogatóra kerül sor, akik a nemzetközi versenyekre továbbjuthatnak és képviselhetik Magyarországot – fogalmazott Tóth Gabriella, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gyöngyösi képviseletvezetője.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola 23 tanulója indult a versenyen. A mai írásbelin 2 pincér, 2 vendéglátás szervező és 6 szakács mérettette meg magát.

– A gyerekek tulajdonképpen egy házi versenyen keresztül lettek kiválasztva, nagyon sok tanulót, összegségébe 50 tanuló jelentkezett a versenyre és ebből tudtuk kiválasztani a 23 tanulót. Céljuk természetesen egy szakmai megmérettetés másrészt, ami nem lebecsülendő, hogy a gyerekek idő előtt juthatnak a szakmunkás bizonyítványhoz, abban az esetben hogyha az írásbeli, gyakorlat és szóbeli vizsgatevékenységeket egy meghatározott szint fölött teljesítik – mondta el Géczi Zsolt, gyakorlatioktatás-vezető.

– Nagyon sokat készültem erre a versenyre, még tegnap is több órát tanultam, nagyon izgultam. Igazából azért indultam, mert ez egy jó felmérés így szakvizsga előtt ,így jobban megtudom, hogy mire kell még tanulnom vagy ha esetleg továbbjutok akkor akár még többet megtanulhatok még többet tudhatok a szakmáról. Engem ez nagyon érdekel – húzta alá Csordás Balázs.

A döntőt április 20-22 között rendezik meg Budapesten, ahova külön buszokat is indítanak az érdeklődők számára annak érdekében, hogy a fiatalabbak is belekóstoljanak a szakmákba.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A só
09:08
Világörökség - Lillafüred 
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Méhek nyomában - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság