E-SZJA

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult az idei e-személyi jövedelemadó- bevallási rendszer. Január 8-tól minden aktuális bevallási információ elérhető a NAV honlapján, sőt, akik maguk szeretnék elkészíteni bevallásukat, már hozzáférhetnek a 19SZJA bevallás webes kitöltő programjához. A NAV emellett idén is minden adózónak elkészíti adóbevallási tervezetét, ami március 15-től érhető el a felületen. A bevallási és befizetési határidő pedig május 20-a.

Már elérhető a 19SZJA személyjövedelemadó-bevallás nyomtatványa és a kitöltéséhez szükséges felület. Azok, akik maguk készítenék el a bevallásukat, a legegyszerűbben az eszja.nav.gov.hu weboldalon érhetik el, melyek elektronikusan is beküldhetők.

– A NAV felület akkor is alkalmas a bevallás elkészítésére, ha valaki nem az Ügyfélkapun keresztül nyújtja be a bevallását. A nyomtatvány továbbra is kitölthető az Általános Nyomtatványkitöltő Programmal un ÁNYK segítségével vagy akár papíralapon is. A papíralapú kitöltéshez szükséges üres bevallási nyomtatvány és kitöltési útmutató kinyomtatható a NAV eSZJA oldaláról, illetve beszerezhető a NAV bármely ügyfélszolgálatán – mondta el Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a NAV Heves Megyei Igazgatósága sajtóreferense.

Akinek pedig nem kell elektronikusan kapcsolatot tartania a NAV-val továbbra is beküldheti a bevallását postán. A NAV emellett idén is minden adózónak elkészíti adóbevallási tervezetét. A magánszemélyeknek és azoknak a tavaly egész évben Katás vagy Evás egyéni vállalkozóknak, akiknek volt főállásuk és kaptak munkabért, az SZJA bevallási tervezetük automatikusan bevallássá válik akkor, hogyha önállóan nem nyújtanak be másikat.

– A főállású egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek és az áfás magánszemélyeknek azonban ki kell egészíteniük a tervezetet ahhoz, hogy a tervezetből bevallás legyen. Az SZJA bevallási és befizetési határidő egységesen valamennyi adózóra vonatkozóan 2020. május 20-a – húzta alá a sajtóreferens.

Az adóbevallási tervezetet mindenki megtekintheti az ügyfélkapun keresztül március 15-től a nav.gov.hu, illetve a magyarorszag.hu weboldalakon. Aki pedig nem használ ügyfélkaput március 16-ig adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezetet sms-ben, a NAV honlapján elérhető űrlapon, formanyomtatványon, levélben, telefonon a 1819-es hívószámon vagy személyesen az ügyfélszolgálaton.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság