Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jótékonysági gyöngyfűzés

Jótékonysági gyöngyfűzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A méhnyakrák hete alkalmából a Mályvavirág Alapítvány kezdeményezéséhez csatlakozva Gyöngyfűzéssel hívta fel a figyelmet a Magyar Rákellenes Liga gyöngyösi kirendeltsége a méhnyakrákszűrés fontosságára. A kész karkötőket az esemény után a Bugát Pál Kórház betegei között osztották szét.

Rózsaszín papírvirágok, horgolt díszek és különböző méretű gyöngyök. Mind annak a kezdeményezésnek a része, mely a méhnyakrákszűrés fontosságára hívja fel a nők figyelmét. A szervezők azt tapasztalják, nő az érdeklődés, a nők évről évre tudatosabbak.

Hazánkban évente több mint 400-an halnak meg méhnyakrákban, pedig a betegség már megelőzhető, vagy korai stádiumban felfedezve jól gyógyítható. Ezért is tartják fontosnak a szervezet tagjai, hogy tájékoztatást nyújthassanak – a lehetőséggel pedig egyre többen élnek is.

A cél az, hogy kreatív kampányok segítségével minél több emberhez eljuthasson az üzenet, miszerint rendszeres szűrővizsgálatokkal és önmagunkra figyeléssel megelőzhető, vagy kezelhető a méhnyakrák.


Tovább az archívumra