Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint háromezer vonulás

Több mint háromezer vonulás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tavaly 3033 káreseményhez vonultak Heves megye hivatásos tűzoltói, ez 20 százalékkal több mint 2018-ban. Többségük valamilyen tűzeset volt, de szén-monoxid mérgezés gyanúja miatt, műszaki mentéshez, viharkárokhoz és állatmentéshez is több alkalommal riasztották a szakembereket.

Tavaly 20 százalékkal emelkedett a káresetek száma megyénkben az előző évhez képest. Heves megye tűzoltói több mint 3000 alkalommal vonultak, ebből 1754 tűzzel kapcsolatos káresemény volt. Kéménytüzek miatt ugyanakkor csak nem 30 százalékkal kevesebb jelzés érkezett, mint 2018-ban- mondta el Nagy Csaba a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

– A megye területén 2019-ben nem volt tragikus kimenetelű szén-monoxid mérgezés. Szabad területen csaknem 800 tűzesethez riasztották a megyei egységeinket. A hosszan tartó szárazságnak köszönhetően a szabadtéri tűzesetek száma 2018-hoz képest 110 százallékos növekedést mutat – részletezte.

Közel 1300 alkalommal műszaki mentést is végeztek, legtöbbször közúti balesetnél és viharkároknál. 49 esetben pedig szén-monoxid mérgezés gyanúja és 12-szer veszélyes anyag jelenléte miatt avatkoztak be a tűzoltók.

– Az önkéntes tűzoltóságok, több mint 230 káresethez vonultak, az önkéntes mentő szervezetek 4 esetben avatkoztak be. A 2019-es központi pályázaton Heves megye 23 önkéntes tűzoltó egyesülete összesen több mint 20 millió, míg 4 mentőszervezet, több mint 2 millió forint értékű támogatást nyert el. Az Agria Speciális Mentős Tűzoltó Csoport egy Mahindra új gyors beavatkozó tűzoltógépjárművet kapott, az abasári önkéntes tűzoltó egyesület pedig egy felmálházott Volkswagen Amarok típusú járművel gazdagodott.

A sajtószóvivő továbbá elmondta: A Heves Megyei Igazgatóság dolgozói számos sporteseményen kiemelkedően szerepeltek, céljuk, hogy fenntartsák sportolóik motivációját és idén is szeretnének jó eredményeket elérni.


Tovább az archívumra