Pénz 7

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is csatlakozott a PÉNZ 7 országos programhoz a gyöngyösi Petőfi Sándor gyógypedagógiai intézmény. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok számára a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez megfelelő pénzügyi ismereteket nyújtson. A PÉNZ 7 során játékos feladatok és előadások formájában tanítják az önkéntes szakemberek a gyerekeket. A programsorozathoz idén 1100 iskola, 207 ezer diákja csatlakozott.

Nem célszerű minden pénzt elkölteni, jó, ha van tartalék a váratlan kiadásokra – éppen igaz vagy hamis játékot játszanak a gyerekek a gyöngyösi gyógypedagógiai iskolában. Az intézmény az idén ötödik alkalommal csatlakozott a PÉNZ 7 országos programhoz, melynek keretében az önkéntes szakemberek igyekeznek a hétköznapok során szükséges, alapvető pénzügyi ismereteket adni a fiataloknak.

Kelemen Márta önkéntes szakember a héten már második alkalommal tartott előadást az iskolában. Az mondja: szükség van arra, hogy a fiatalok minél hamarabb találkozzanak ezekkel az ismeretekkel, hiszen ezeket alapesetben nem tanulják meg az iskolákban.

A programsorozathoz idén 1100 iskola, 207 ezer diákja csatlakozott.


Tovább az archívumra