Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi intézkedések

Városi intézkedések

Az iskolák mellett Gyöngyös város óvodái és bölcsődéi is bezártak. A szülőket a hétvégén értesítették az intézményekből. Hiesz György polgármester mai sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a város minden segítséget megad a leginkább veszélyeztetett, idős embereknek, bezártak a város által üzemeltetett intézmények és arra kérnek mindenkit, aki teheti, maradjon otthon és segítse idős rokonait.

Csöndes a Dobó Úti bölcsőde, egy gyermek sincs az épületben. Ezt a helyet jelölte ki a város azoknak a gyerekeknek, akik felügyeletét a gyors intézkedés miatt nem tudták megoldani. Az ovisoknál pedig a Platán Úti épület állt rendelkezésre.

– Bölcsődés szülő közül senki nem igényelte az ellátást, és az óvodai területről is 10 alatti, aki ma igénybe vette a Platán Úti Óvoda szolgáltatását. A következő napokban pedig megszűnik mind a két szolgáltatás – közölte Hiesz György.

Ezzel együtt a kisgyermekek étkeztetése is megszűnik, de mint megtudtuk, erre sem jeleztek igényt a szülők. Hiesz György hozzátette: a kisgyermekes anyukák, ha tehetik, maradjanak otthon, és ne vigyék közösségbe gyermekeiket, tilos lesz a játszóterek használata is.

További intézkedések is születtek ma, bezárt a mozi, a könyvtár, a Művelődési Központban is már csak a véradást tartják meg, holnaptól pedig nem látogatható a gyöngyösi strand és a sportlétesítmények sem, bezár a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ több intézménye és mindenhol korlátozzák a szolgáltatást. De szünetel a polgármesteri hivatal ügyfélfogadása is.

A bezárások után is megkapják bérüket a dolgozók – mondta a város első embere. Viszont ezért az idősek ellátásában kéri a segítségüket a polgármester, aki hozzátette: a város az élelmiszer- és gyógyszerszállításban is segíteni fog.

Hiesz György bejelentette: valószínűleg élni fog egy 2011-es katasztrófavédelmi törvény adta lehetőséggel, miszerint egy személyben dönthet különböző intézkedésekről.

– Ebben a helyzetben, amikor szükségállapot, vagy rendkívüli állapot, vagy vészhelyzet van kihirdetve, akkor a polgármester egy személyben dönt, a testület összes jogkörét gyakorolja. Nagyon nagy a gond, bár Gyöngyösön nincs beteg és nincs karanténba rendelt személy vagy család, de ahogy a világban lezajlott, robbanásszerűen jöhet. Ezt igyekszünk a minimálisra csökkenteni – húzta alá.

Egyelőre a városi kereskedelmi egységek, így a piacok nyitva tartását nem korlátozzák és házasodni is lehet, de csak szűk családi körben. A csekkek befizetését javasolt inkább banki átutalással intézni, a Volán pedig azt jelezte az önkormányzatnak, hogy többször fertőtlenítik a buszokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Adventi kalendárium
09:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - A só
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság