Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A lehető leghatékonyabban kell felhasználni a közpénzeket egy zöldenergiára és fejlett ipari parkra épült Gyöngyösön

A lehető leghatékonyabban kell felhasználni a közpénzeket egy zöldenergiára és fejlett ipari parkra épült Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ilyen elképzelésekkel indul el a választásokon a Civilek Gyöngyösért Egyesület, két mai MSZP-s képviselővel, Bozsik István vezetésével.

Kicsi ez a város ahhoz, hogy széthúzzunk – ez a fő üzenete a frissen alakult Civilek Gyöngyösért Egyesületnek, akiknek itt olvasható a jelöltlistája. Polgármesterjelöltjük, Bozsik István szerint a felelősség, a tudatosság és a semlegesség a három fő sarokpontja a szervezet gondolkodásának, a fő szempont pedig a város érdekének szem előtt tartása, pártpolitikától mentesen.

A civilek azt mondják: a város 27 ezer szavazópolgára közül csak mintegy 200 az aktív párttag, ezért abban bíznak, hogy sokan kiábrándultak a pártokból.

Szembetűnő a mai Gyöngyös ipari struktúrájában az egymásra épülő tevékenységek hiánya, az ipari park nem jól prosperál, ellentétben a szomszédos városokkal – állítja a szervezet. Magas az iparűzési adó és az építményadó is, ezért nem jönnek a befektetők – vélte az egyik jelölt, Balázs Ernő.

A civilek európai minták alapján zöld városban gondolkodnak, olcsó energiaszámlákkal, megújuló energiaforrások bevonásával, és minden évben egy százalékponttal csökkenő iparűzési adót vezetnének be. Gyöngyösre kell vonzani a csúcstechnológiai fejlesztéseket – mondta Láng József jelölt.

A tagok a következő hetekben személyes, utcai és internetes párbeszédeket is kezdeményeznek programjuk népszerűsítésére – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-08-18 )

Tovább az archívumra