Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítség az időseknek

Segítség az időseknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös Város Önkormányzata önkéntes hálózatot szervezett, hogy a járványveszély miatt legveszélyeztetettebb idősek és betegek ne maradjanak ellátás nélkül. Emellett a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ bevásárlással, házi segítségnyújtással, szociális étkeztetéssel és ingyenes telefonos tanácsadással, lelki segítségnyújtással is segíti az érintetteket. A vezetők kérik az időseket, hogy vegyék igénybe a segítségnyújtást és továbbra is maradjanak otthon!

Az önkormányzat és intézményei mindent megtesznek annak érdekében, hogy az idősek ne maradjanak segítség nélkül, ezért számos szolgáltatást biztosítanak számukra, mint például élelmiszer, gyógyszer vagy higiéniai termékek beszerzése és kiszállítása. Az igénybejelentéseket a gyongyos.hu/koronavirus oldalon kérhetik az űrlap kitöltésével vagy az ott található telefonszámokon.

– Hetvenhárom kollégánk, aki a bezárt intézményeink dolgozója, ők önkéntesen jelentkeztek, hogy segítenek az élelmiszercsomagoknak a kiszállításában, amíg nem szaporodik ez 49 fő volt összesen a 4 nap alatt, aki ezt a szolgáltatást kérte, napi 10-15 jelentkezés van, 6-7 embernek gyógyszert viszünk ki rendszeresen, a többinek élelmiszert hetente egyszer vállaljuk 24 órán belül most még tudjuk tartani, hogy kivisszük az élelmet – sorolta a polgármester.

Az önkéntes jelentkezők segítségét köszöni a városvezetés, őket pedig akkor kérik fel, ha súlyosbodik a helyzet és szaporodik az igénybevevők száma. A polgármester hozzátette: a védőöltözékkel felszerelt önkéntesek az önkormányzat vagy a KHSZK által kiállított igazolvánnyal ellátva keresik fel az igénybejelentőket.

Maka Piroska a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója elmondta, számukra is kiemelten fontos a segítségnyújtás

– Az intézmény oldalán külön jelzik a szolgáltatásaikhoz tartozó telefonos elérhetőségeiket. Hozzátette, hogy ebben az időszakban igyekeznek a személyes találkozások számát csökkenteni.

– Szociális étkeztetésnél azt jelenti, hogy kizárólag csak kiszállítással biztosítjuk a napi egyszeri meleg ételt igénybevétel esetén. Mától azt is jelenti, hogy nincs kétféle menüválasztásos rendszer, hanem egyféle menüből biztosítjuk a szolgáltatást – közölte.

Az ételszállítást már 3 autóval végzik, az igényeket telefonon lehet jelezni, amit 24, de legkésőbb 48 órán belül már tudnak biztosítani.

– A tavalyi térítési díjakon szolgáltatunk bármilyen időseknek vagy krónikus betegeknek biztosított szolgáltatást, legyen az házi segítségnyújtás, legyen az a fogyatékosok nappali ellátása, legyen az akár a szociális étkeztetés – jegyezte meg Maka Piroska.

Az intézmény továbbra is biztosítja a rendszerben lévők és a gondozást igénylő idősek számára a házi segítségnyújtást és támogató szolgálatot. Emellett a bevásárlásban, kiszállításban és telefonos lelki segítségnyújtásban is részt vesznek dolgozóik.


Tovább az archívumra