Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Műszaki bejárást tartottak a felújítás befejezése előtt álló Egressy Béni Általános Iskolában

Műszaki bejárást tartottak a felújítás befejezése előtt álló Egressy Béni Általános Iskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az intézményrekonstrukció a pályázatban vállalt részei elkészültek, a közben felmerült pótmunkák azonban még folynak a következő napokban is.

Műszaki bejárás az Egressy Általános Iskolában. Az intézmény felújítására uniós támogatással és önkormányzati forrásokkal együtt mintegy 250 millió forintot költöttek a nyár folyamán. Bár a visszaköltözést csütörtökön megkezdik, és a takarítás is folyamatos, láthatóan még nagyon sok a tennivaló a város központi tanévnyitójáig, amit itt tartanak majd a jövő héten.

Egyes eszközöket még be kell szerezni, mondja Kerbelné Túri Hedvig. A függönyöket például még csak most fogják hozni, az öltözőszekrényeket pedig két hét múlva szállítják. Az iskola időközben más pályázati forrásból nyert meg egy komplett nyelvi labort, ezt is hétfőn helyezik üzembe. Itt, ahol beázott a friss festés, szintén várni kellett az újramázolással.

Ebben a pillanatban 98 százalékban van készen a beruházás, fogalmazott az igazgatónő, aki szerint ennek ellenére szeptember elsejétől meg fog kezdődni a tanítás.

A 44 éves épületre már ráfért a rekonstrukció, amelyben például a tantermek és a mosdók megújítása, a közművek cseréje, akadálymentesítés, illetve új sportpálya építése szerepelt.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-08-25 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés