Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Károly Róbert Főiskola adott helyet a turisztika és a fenntartható fejlődés kapcsolatát bemutató konferenciasorozat első előadásainak

A Károly Róbert Főiskola adott helyet a turisztika és a fenntartható fejlődés kapcsolatát bemutató konferenciasorozat első előadásainak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A konferencia egy európai uniós kutatási programhoz kapcsolódik.

Az úgynevezett ERNEST-projektet is bemutatták a Károly Róbert Főiskolán, ezt a nemzetközi programot az Európai Unió támogatja, célja pedig, hogy a turizmus és a fenntartható fejlődés kapcsolatait kutassa.

Ebben vállalt szerepet a régió felsőoktatási intézményei és turisztikai vállalkozásai által létrehozott Észak-Magyarországi Turisztikai Kutatás-fejlesztési Alapítvány, amelynek célja, hogy a kutatási témákat és eredményeket megismertesse a turizmus résztvevőivel. Ennek érdekében indították azt a konferenciasorozatot, amelynek első állomását a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán tartották.

Az előadásokon a turisztikai versenyképesség fejlesztése, a marketingtechnikák és az energiaforrások témája mellett a turizmus területének egyik legfontosabb szervezeti átalakulásáról, a TDM szervezetekről, és azok továbbfejlesztésének lehetőségeiről is szó esett.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-08-26 )

Tovább az archívumra