Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítsünk az állatokon is

Segítsünk az állatokon is

Az Új Nap Egyesület számára is hozott változást a veszélyhelyzet, hiszen most akár több hónapig sem tudnak kitelepülni, ami hatással van az örökbefogadásra és az adománygyűjtésre is. Most is sok kutya várja, hogy szerető otthonba kerüljön, de jelenleg a legnagyobb segítséget a felajánlások jelentik, hiszen így tudják biztosítani a telepen élő ebek ellátását és zavartalanul teljesíteni a gyepmesteri feladatokat.

Örökbefogadás és adománygyűjtés. Az Új Nap Egyesület számára ez a két legfontosabb dolog a telephelyi kutyák helyzetének javítására, ezt azonban a veszélyhelyzet átalakította, ugyanis most csak a telepen tudnak fogadni mind örökbefogadókat mind adományozókat.

– Munkánkat annyiból befolyásolja, hogy a látogatási idő nekünk is most csökkent a telepen 13-15 óráig várjuk hétfőtől-szombatig a látogatókat. Mi is mindenkit megkérünk, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel tartsa be az előírásokat, tehát ha lehet, kérjük, hogy maszkban és gumikesztyűben érkezzenek és nagyon fontos szempont az, hogy ne csak egy hirtelen fellángolás legyen az örökbefogadás. Ne azért akarjanak most hazavinni egy kis árva állatot, mert éppen van most idő, 2-3 hónap otthon és foglalkozni vele – magyarázta Pál Ivett.

Az egyesület vezetője elmondta, hogy a munkájuk nem áll meg, ugyanúgy ellátják a gyepmesteri feladatokat. Az adományokról szólva elmondta, mindig jól jön a támogatás, hiszen végesek a készletek, egyúttal köszöni az adományozóknak, hogy ebben a nehéz helyzetben is gondolnak rájuk.

– Bármilyen összeget kapunk tényleg nagyon hálásan köszönjük, mert most tényleg van hová tennünk. Vannak akik kilátogatnak továbbra is a telepre, kihozzák az adományaikat. Fertőtlenítőt, gumikesztyűt, arcmaszkot kaptunk, volt aki vett nekünk, volt aki varrt nekünk, de természetesen az egyszer használatos maszkok fogyóban vannak nálunk is. Fertőtlenítő is mivel most még jobban oda kell figyelni nekünk is a fertőtlenítésre – jegyezte meg.

Ebben a hónapban már közel 10 kutya került szerető otthonba. Ottjártunkkor pedig éppen az egyik kölyökkutya gazdisodott. Az örökbefogadó azt is elmondta, miért szerette volna éppen most családjába fogadni Gittát.

– Már nagyon régóta szerettünk volna egy kiskutyát, aztán végül annyi kutya volt kint az utcán is, hogy úgy gondoltuk, hogy sokkal jobban járnánk egy örökbefogadott kiskutyával. Meg most többet is tudunk otthon lenni vele, sokat tudunk vele foglalkozni – fogalalta össze Nagy Linett.

A veszélyhelyzetre való tekintettel létrejött egy segélyszolgálat, mely akkor is biztosítja a házi kedvencek gondozását, ha valaki megbetegne. Pál Ivett elmondta, hogy ők abban tudnak segíteni, hogy ha valakinek szüksége van rá, akkor továbbítják a kérelmet a szolgálatnak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság