Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Váltson nyárira!

Váltson nyárira!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Beköszöntött a jó idő, a nappali hőmérséklet elérheti akár a 20 fokot is, így ideje az autósoknak a téli gumit nyárira cserélni. A váltás azért is fontos, mert a melegben a téli gumi gyorsabban kopik és kevésbé tapad az utakon, így balesetveszélyesebb. Emellett érdemes ilyenkor a jármű átfogó ellenőrzését kérni. A veszélyhelyzet és a kijárási korlátozás erre a szolgáltatásra is hatással volt, van olyan szervíz ahol akár 70 százalékos visszaesésről is beszámolnak, ez azonban térségünkre nem jellemző.

A szeszélyes április eleji időjárás miatt sokan nem tudták, mikor érdemes lecserélni a téli gumit nyárira, de most már a hőmérséklet indokolja, hogy felkerüljenek a megfelelő abroncsok.

A járvány hatással volt néhány szervizre, hiszen van, ahol a kijárási korlátozás miatt a forgalom visszaesett vagy szüneteltetik szolgáltatásaikat, de akad olyan műhely is, ahol változatlan a helyzet és csupán az ügyfélfogadás módja változott, betartva a legfontosabb óvintézkedéseket. Emellett megnőtt a bankkártyás fizetések száma.

A szakember azt mondja, aki sokat közlekedik autóval, annak tanácsos a közeljövőben lecseréltetni az abroncsait.

Hozzátette, ilyenkor átvizsgálják a futóművet a fékek állapotát és az esetleges problémákat is feltárhatják, ha hibát észlelnek, értesítik ügyfeleiket. Azokon a helyeken, ahol ezt nem végzik el automatikusan, érdemes a jármű átfogó ellenőrzését kérni.


Tovább az archívumra