Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Virtuálisan búcsúztak

Virtuálisan búcsúztak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Virtuális ballagást tartott a Károly Róbert Középiskola. A veszélyhelyzet miatt ugyanis most csak így búcsúzhattak, ezért egy előre legyártott, közel egy órás műsorral készültek a diákoknak. A videóban a megszokott ballagási ünnepség elemeit elevenítették meg, többek között együtt sétálhattak az intézményben. Az igazgató azt mondja, valódi ballagás híján így szeretnének különleges emléket adni a végzősöknek.

Ballagási meghívó, matrózblúz és tarisznya. Többek között ezek egy átlagos ballagás kötelező elemei, azonban most a feldíszített osztálytermek üresen maradtak, hiszen a veszélyhelyzet miatt az intézmények nem tarthatták meg a végzősök búcsúztatóját. A gyöngyösi Károly Róbert Középiskola éppen ezért egy virtuális ballagást készített a diákoknak. Az intézmény igazgatója elárulta, egy különleges élményt szerettek volna nyújtanii az ünnepség nélkül maradt gyerekeknek, ezzel is kárpótolva őket.

– Egyrészt az élmény, másrészt a lemondás, harmadrészt pedig a köszönet. Az élménnyel kapcsolatban én úgy gondolom, hogy mindenkinek az életében a középiskolai évek befejezése nem csak a vizsgák, hanem a ballagásról is kell, hogy szóljanak. Úgy gondolom és gondoltuk, hogy ez egy akkora élmény, hogy nem szerettük volna megfosztani tanulóinkat ettől az élménytől, és ha már a tanítás is virtuálisan, online módon történik, úgy gondoltuk, hogy megszervezzük ezt nekik virtuálisan – magyarázta Daskalopoulos-Kuzbelt Hilda Violetta igazgató.

A videóban az összes végzős osztály osztályfőnöke búcsúzik a diákjaiktól, emellett pedig a megszokott ballagási ünnepségeket elevenítették fel – árulta el az igazgató.

– Igyekeztünk azokat a helyszíneket, azokat a momentumokat megjeleníteni a diákok számára, amelyet a valódi ballagáson is megélhetnek. A tantermek, a folyosók, a zászló, a ruházat, a matrózblúz és a meghívók és végig vezetni azon az útvonalon őket, ahol egyébként is végigballagtak volna az igazi ballagásuk alkalmával – mondta el.

A diákok és a szülők a ballagás eredeti időpontjában tekinthették meg a videót. Az igazgató asszonynak, az interjú végén volt még egy üzenete a gyermekek számára, a közelgő érettségivel kapcsolatban: “Nagyon sok sikert kívánok nekik és szorítok, hogy sikerüljön mindenkinek.”


Tovább az archívumra