Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Esélyes

Esélyes

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kvalifikációs pozíciót szerzett Lévay Petra paratriatlonista. Legutóbb február 29-én Tasmániában szerzett bronzérmet, ezzel az összetett paralimpiai versenyben a 4. helyen végzett, a paralimpiai kvalifikációs listán pedig a 10.-ről a 8. helyre lépett előre. Célja továbbra is, hogy indulhasson a 2021-re áttett Tokiói Paralimpián.

Erős szélben állt a rajtkőhöz február végén Ausztráliában Lévay Petra, Magyarország első női paratriatlon európa bajnoka, világbajnoki 6. helyezett. Akkor bronzérmet szerzett, ezzel pedig a kvalifikációs listán a 10.-ről a 8. helyre lépett előre, ami kijutó helyet jelenthet a 2021-re halasztott Tokioi Paralimpiára.

A járványhelyzet és a határok lezárása Petra számára többek között egy ciprusi edzőtábor lemondását jelentette.

– A Magyar Paralimpiai Bizottság is gyakorlatilag már a tilalom előtt, az országos tilalom előtt megkért minket, hogy ne utazzunk, tehát ezt le kellett mondani, illetve hát most a hétvégén lett volna Bermudán egy versenyem, amit nagyon-nagyon vártam, ott pályáztunk jó pontokra – mesélte a sportoló.

A célja azonban továbbra is az, hogy ott legyen a paralimpián, így a felkészülést most otthonában próbálja folytatni.

– A kerékpárt is el tudom végezni egyébként itthon is, görgő segítségével, ami tulajdonképpen olyan, mint egy ilyen szobakerékpár, csak a saját kerékpárodat használod, nekem tavaly sikerült a támogatóimnak köszönhetően vásárolnom egy elég jó okos görgőt, úgyhogy ez nekem nagy segítséget jelent, de hogy egyébként azért a jó időben én is szeretek kimenni egy kicsit mozogni – fogalmazott.

A versenyeket és a kvalifikációs listát a jelenlegi helyzetre való tekintettel befagyasztották, így azt, hogy kijut-e a 2021-es paralimpiára, még nem tudni.


Tovább az archívumra