Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendben lezajlott a magyarérettségi

Rendben lezajlott a magyarérettségi

A magyarral indult az idei érettségi, ami a vírushelyzet miatt más volt, mint a korábbi években. A vizsgázókat egyesével engedték be az intézményekbe, mindenki kapott szájmaszkot, kesztyűt, az épületeket pedig folyamatosan fertőtlenítették. Városunkban rendben lezajlott az első írásbeli, a diákok azt nyilatkozták, másfél hónap után nehéz volt megállni, hogy ne csoportosuljanak az osztálytársakkal, de a vizsgát nem találták nehéznek.

Kézfertőtlenítőt fújnak az érettségizők tenyerébe, biztosan nem így képzelték el ezt a fontos napot korábban a végzős diákok. A Vak Bottyán János középiskola udvarán gyülekeztek a diákok, egyesével engedték be őket az épületbe, szájmaszkokat is biztosított az iskola minden érettségizőnek. Már kora reggel fertőtlenítették az épületet, de a vizsgák alatt és után is takarítottak. Ez minden középiskolában így volt. Városunkban, úgy tudjuk, senki nem lépett vissza, minden végzős diák megírta a magyar érettségit.

– Minden rendben ment, senki nem mondta le mind a 135 diák, akit vártunk ma érettségire megjelent és hadd tegyem azonnal hozzá, hogy legalább ennyire nagy öröm nekem az is hogy egyetlen egy kollégám se volt, aki távol maradt volna ahhoz képest, amit terveztük, úgy hogy ez volt a feltétele annak, hogy rendesen lebonyolítsuk. Minden rendben volt, mindenki a helyzet magaslatán volt és azt kell mondjam, hogy még a hangulat is alkalomhoz illő nyugodt és emelkedett volt – mondta el dr. Czinde Péter, a gyöngyösi gimnázium igazgatója.

A Berze Nagy János Gimnázium előtt rendőrök álltak, a csoportosulásokat előzték meg. Most nem volt kötelező a matrózblúz, lazább öltözékben is érkezhettek a diákok. Mivel egyszerre maximum 10 tanuló tartózkodhatott egy teremben, több felügyelőre,és pedagógusra volt szükség. Az érettségi 9 órakor kezdődött, és lassabb volt a bejutás.

A maszkot a feladat írása közben levehették a diákok, ám a terem elhagyásakor azonnal vissza kellett venniük.

Érvelés, vagy gyakorlati szövegműfaj készítése, összehasonlító elemzés. Két feladatlapból állt idén is a magyarérettségi, amelyet ma közel 70 ezer diák írt országszerte. Nem volt könnyű számukra a felkészülés, hiszen az elmúl másfél hónapban otthon tanultak, és jó ideig kétséges volt, lehet-e egyáltalán érettségizni.

– Mindenféleképpen nehezebb volt, mert amit elterveztünk, hogy együtt megcsináljuk az iskolában, azt otthon kellett, egyedül, a saját időbeosztásunk szerint, de igyekeztünk mindent megtenni, hogy sikerüljön – magyarázta Vass Rebeka.

Vass Rebeka azt is elmondta : nagyon hiányoztak az osztálytársai, a szabályok miatt azonban csak alig tudtak beszélgetni az írásbeli előtt.

A diákok azt mondták, nem volt nehéz a mai vizsga. A magyar érettségit holnap a matematika írásbeli követi.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Adventi kalendárium
09:10
Mese - A só
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Hit világa – vallási műsor
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság