Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyitnak a teraszok

Nyitnak a teraszok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az új kormányrendelet értelmében a vendéglátóegységek újból fogadhatják vendégeiket kerthelyiségeikben vagy teraszain, az épületen belül pedig továbbra is csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak. A rendelet értelmében szabálysértést követ el, aki a védelmi intézkedést, valamint a védőtávolságra vonatkozó szabályokat megszegi, és ötezertől ötszázezer forintig terjedő bírsággal büntethető. A vendéglátóknak május 4-e és szeptember 1-je között nem kell a közterülethasználati díjat megfizetniük a közterületen működő teraszuk után.

Több vendéglátó egység már kirakta székeit és asztalait, itt már fogyaszthatók az általuk kínált ételek és italok. Vidéken- így Gyöngyösön is enyhültek a korlátozó intézkedések hétfőtől. Újra kinyithattak például az éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék, presszók kerthelyiségei és teraszai – persze szigorú szabályok mellett. A vendéglátó egységen belül azonban továbbra is csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak. A nyitást több általunk megkérdezett tulajdonos már tervezi.

– Fokozatosan térünk majd vissza ebből a vírus okozta nehézségből. Természetesen, ahogy az időjárás engedi mi is ki fogunk települni a Kékes Étterem teraszára, illetve a Vincellér Panzió teraszára is. Ami nekem kérdéses, illetve kétséges, hogy valószínűsítem, hogy ugyanolyan fokozatosan kell, hogy visszaálljunk, mint ahogy a kormányzati intézkedésekből is ez fakad – magyarázta Kósa László.

Kósa László reméli, hogy hamarosan további enyhítések követik a mostanit és minél hamarabb visszaállhat a normál élet a vendéglátó egységekben. Hozzátette, hogy a legnagyobb dilemmát a vendéglétszám és a kereslet okozza.

– Tehát az hogy a vendégeknek az étterembe járási kedve vagy a teraszoknak az igénybevétele az mennyire adatik majd meg. Azt gondolom, hogy a mi feladatunk az, hogy az igénybevételhez igazodva természetesen marketing szempontból megtéve mindent megpróbáljuk minél előbb visszacsalogatni a vendéget, de a működésből eredő veszteséget pedig optimalizáljuk – magyarázta.

Emellett a boltok már időkorlátozás nélkül nyitva lehetnek. Azonban a vásárlóknak az üzletekben be kell tartaniuk a másfél méter távolságot és az épületen belül kötelező a szájmaszk viselése. Az idősekre vonatkozó vásárlási idősáv továbbra is érvényben marad, így 9 és 12 óra között csak a 65 év felettiek tartózkodhatnak az élelmiszerüzletekben, drogériákban, gyógyszertárakban.


Tovább az archívumra