Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zebra-terv

Zebra-terv

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Zebra terv”. Ez a neve annak a balesetmegelőzési akciónak, melyet a gyalogos balesetek megelőzése érdekében hirdetett az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a május 12 és 14. közötti időszakra. Gyöngyösön is fokozott ellenőrzéseket tartanak a forgalmasabb gyalogátkelőhelyek közvetlen környezetében az elkövetkező napokban.

Mától három napon át, rendőri jelenlét mellett kelhetnek át a gyalogosok a közlekedési szempontból kiemelt kockázatúnak számító gyalogátkelőhelyeken. A fokozott ellenőrzés egy balesetmegelőzési akció keretében történik.

Az elmúlt években nőtt az ilyen típusú közlekedési balesetek száma. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság illetékességi területén történt közlekedési balesetek során tavaly 7 esetben gyalogos volt a baleset okozója- tette hozzá az osztályvezető.

Az ilyen balesetek megelőzése érdekében május12 és 14. között Heves megye egész területén fokozott ellenőrzést tartanak a gyalogátkelőhelyeken és segítik a gyalogosok átkelését. Fontos a közlekedési szabályok betartása a gyalogosok és a gépjárművezetők részéről egyaránt- hívja fel a figyelmet Luzsi István.


Tovább az archívumra