Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érdemes pedagógusok

Érdemes pedagógusok

A koronavírus-helyzet miatt ugyan nem a megszokott időben és módon, de idén is átadják a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetéseket. A képviselő-testület által alapított díjat idén Erdélyi Éva, a Mátrafüredi Tagóvoda vezetője, Szabó Viola, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola zenetanára, valamint Marselek Sándor, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusának oktatója, nyugalmazott egyetemi tanár, professor emeritus veheti majd át.

Mindhárom kitüntetett évtizedek óta meghatározó egyénisége a gyöngyösi oktatásnak. Hárman három korosztály képzését –nevelését képviselik, hiszen van köztük óvónő, zeneiskolai tanár és egyetemi oktató. Egy azonban közös bennük, a pálya iránti elhivatottság. Erdélyi Éva, óvónő, 18 évesen kezdett dolgozni Mátrafüreden. Máig ott van,- ma már a tagintézmény vezetője. A szakmai kihívásoktól korábban sem, ma sem ijed meg, zökkenőmentesen vették a veszélyhelyzet teremtette akadályokat is, online küldenek feladatokat és segédanyagokat az otthon lévő gyerekeknek. Sőt, saját szakmai fejlődését is fontosnak tartja, máig tanul és tervez.

Szabó Viola főiskolásként elköteleződött a népzene iránt, tagja lett egy népzenei együttesnek, majd Gyöngyösön a zeneiskolában kezdett dolgozni, és a tanítás került a középpontba – mondja. A hegedűművész tagja a Musica Mansueta kamarazenekarnak és a Pátzay Zeneiskolában tanított klasszikus hegedű mellett évek óta oktat népzenét az Eszterházy Károly egyetemen. A díjra többek között volt tanítványaitól is érkezett felterjesztés, ami komoly elismerés számára. Azt mondja, a zenének különleges szerepe van napjainkban is.

Marselek Sándor egyetemi tanár több mint 40 éve került a gyöngyösi főiskolára tanársegédként. Végigjárta a szakmai ranglétrát, számtalan könyv és publikáció köthető a nevéhez az agrárökonómia, növénytermesztés, állattenyésztés, vagy vidékfejlesztés témakörében. Több közülük egyetemi tankönyv. Rendszeresen részt vesz szakmai konferenciákon és állandó meghatározó előadója a gyöngyösi Campuson szervezett szakmai konferenciáknak.

A díjazottak az elismeréseket a veszélyhelyzet miatt idén rendhagyó módon egy későbbi időpontban vehetik majd át.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság