Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ellenőrzés és tesztelés

Ellenőrzés és tesztelés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartották az országszerte elrendelt hatósági járványügyi ellenőrzést a gyöngyösi bentlakásos idősek otthonában is. Mind a 100 lakónál, valamint az ott dolgozóknál is elvégezték a koronavírus-szűrést. A vizsgálatok során nem találtak fertőzöttet.

A gyöngyösi idősek otthona az elsők között volt április közepén, ahol megtartották a hatósági ellenőrzést. A vizsgálat célja az volt, hogy megfelelően felkészült-e az intézmény a koronavírus-járványra- tudtuk meg a kistérség igazgatójától.
A gyorstesztelés is megtörtént még áprilisban az intézményben, az önkormányzat által biztosított tesztekkel- tudtuk meg az igazgatótól. A dolgozókat, lakókat egyaránt szűrték.

– A gyorstesztek eredménye között volt 4 olyan teszt, ami már lezajlott koronavírusra utaló antitestet mutatott ki, ezt az népegészségügyi hatóság segítségével tovább vizsgáltuk, és szerencsére igazolt koronavírus jelenléte nem igazolódott be az intézményben, sem a lakók, sem a dolgozók között. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

A szigorú szabályokat folyamatosan betartják, a járványügyi helyzet kezdete óta minden ellátott és minden dolgozó szájmaszkot hord, nem csak az épületben, hanem az udvaron is – mondta Maka Piroska. Továbbá, ha egy dolgozó bármilyen ok miatt táppénzre megy, csak három negatív PCR teszt után állhat ismét munkába.

Az intézményben január végétől látogatási tilalom van és csomagokat sem fogadnak. Részben még az influenzajárvány miatt bevezetett intézkedéseket hosszabbították meg a koronavírus megjelenésekor. Az igazgató azt reméli, a látogatási tilalom feloldása után a bentlakók majd az udvaron találkozhatnak látogatóikkal. Az előkészületi munkák megkezdődtek, a belső udvaron már a bozótirtás, tereprendezés is megtörtént. Ide majd padokat és asztalokat is kihelyeznek. A későbbiekben szeretnék a régi kórház külső udvarát is rendbe tenni. Továbbá május elsejétől biztonsági szolgálat működik az intézményben, és hamarosan zárják a Táncsics út felőli kaput is. Az udvarra pedig térfigyelő kamerarendszert építenek ki, a biztonság és vagyonvédelem érdekében – tudtuk meg az igazgatótól.


Tovább az archívumra