Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A kezdeti eső ellenére nagy érdeklődés mellett tartották meg a gyöngyösi szüreti fesztivált

A kezdeti eső ellenére nagy érdeklődés mellett tartották meg a gyöngyösi szüreti fesztivált

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén először egy Fehérbor Fesztivál is csatlakozott a rendezvényhez. A három nap alatt számos zenekar és helyi tánccsoport is fellépett, és megtartották a hagyományosnak számító gulyásfőző versenyt is. A leglátogatottabb esemény idén is a vasárnapi szüreti felvonulás volt.

A pénteki eső ellenére is megtartották a Szüreti Napok megnyitóját a Fő téren. A Csürrentő együttes koncertje után a szabadtéri színpadon a Vidróczki Néptáncegyüttes lépett fel a csekély számú közönségnek. Másnapra már javult az idő, és a Görgényi László gulyásfőző versenyre már többen kilátogattak, és a benevezett csapatok zöme el is indult a megmérettetésen. Földesi Attila Hatvanból érkezett csapatával, savanyúkáposztalélevest főztek, húst és gyümölcsöt sütöttek.

Voltak olyanok is, akik népviseletbe öltözve készítették el az ételeket. Az egyik csapat pedig eredeti cserépedényben főzött alföldi gulyást.

Vasárnap délutánra már a nap is kisütött, így jó időben vonulhattak a szüreti felvonulás résztvevői. A Mátra Művelődési Központtól indultak a csoportok, számos Gyöngyös közeli település és helyi óvoda illetve iskola, valamint a Cigány Kisebbségi Önkormányzat is felvonult. Több helyszínen műsort is adtak a vonulók.

A Fő tér két oldalán lévő kis házaknál folyamatosan lehetett borokat kóstolni, az első Fehérbor Fesztivál lévén több borászat és helyi termelő is árulta az őszi nedüt.

A csapatokra idén is lehetett szavazni. Az, hogy ki volt a legjobb, pár hét múlva derül majd ki.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-09-13 )

Tovább az archívumra