Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megnyitott a Spicc Borbár az egykori Borok Házában

Megnyitott a Spicc Borbár az egykori Borok Házában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a megújult Borok Házát, megnyitott a Spicc Bár és a mátrai borokat árusító Vinotéka Gyöngyös belvárosában. Az épület felújítása a Mátrai Hegyközségi Tanács és a mátrai borászok összefogásával valósult meg. 34 borász 91 borát kóstolhatják és vásárolhatják meg itt a borkedvelők. Az üzemeltető reméli, hogy a belső udvar, a rendezvénytér is ismét megtelik élettel a nyári estéken.

Mától várja a borkedvelőket Gyöngyös belvárosában, a könyvtár udvarban a Spicc Mátrai Bár és Vinotéka, a kívül-belül megújult egykori Mátrai Borok Háza.
A Mátrai Hegyközségi Tanács elnökségének régi álma, hogy ez a hely bemutassa, népszerűsítse és reprezentálja a mátrai borokat és borászokat – mondta az elnök az átadón. A felújítás az év elején kezdődött el. A beruházás önerőből és a mátrai borászok példás összefogásából valósulhatott meg.

– Nagyon sok olyan borászat volt, aki vagy anyagilag támogatta a felújítást vagy kétkezi munkával, itt volt és segített. Számomra ez a hely méltón mutatja a mátrai borászok összefogását és összetartását. – mondta Kovács Zita, a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke.

A cél az, hogy minden mátrai borász értékesíthesse itt borait. Jelenleg 34 borász 91 bora vásárolható meg hétköznapokon is, a borbár pedig csütörtökön, pénteken és szombaton délután 4 órától tart nyitva, ahol 5 rosé, 5 vörös, és 11 fehér borfajtát kóstolhatnak a borszeretők. Ebben az épületben kapott helyet a hegyközség irodája is. Elengedhetetlen a bortermelő városként ismert Gyöngyösön, egy ilyen borház megléte – mondta az eseményen Hiesz György. A polgármester is reméli, hogy a több mint 20 éve itt működő hely újraéled.

– Kevésbé sikeres és sikeres működés után, most már több mint egy éve be van zárva, és ez vitákat váltott ki. Az önkormányzat végig azt szorgalmazta, azért is adtuk a Hegyközségnek jelképes bérleti díjért, hogy mutassa meg milyen csodálatos borok vannak a Mátra alján. – tette hozzá a polgármester.

A borélmény mellett oktatásokat is szerveznek majd és a mátrai borászok bemutatása is a tervek között szerepel. Az épület előtti térre pedig nyári koncerteket, előadásokat, felolvasó esteket terveznek, az üzemeltetők remélik, hogy hamarosan újra élettel telik meg a tér.


Tovább az archívumra