Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felmérik a gyöngyösiek igényeit a helyi járatos közlekedésről

Felmérik a gyöngyösiek igényeit a helyi járatos közlekedésről

Már több százan töltötték ki a város új kérdőívét, melyben a helyi utazási szokásokról és igényekről várják a válaszokat. Jelenleg három járatot állított vissza az önkormányzat, viszont tervben van ezek megváltoztatása a helyiek igényeire szabva. A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság ezzel párhuzamosan kidolgozott egy kisbuszos közlekedést, amelyet a Volánbusz Zrt.-nek is elküldtek. Ez, valamint a helyiek igénye alapján állítja majd össze a testület a jövőbeni buszos közlekedést Gyöngyösön.

Milyen időpontokban, mely útvonalon és milyen célból használja a helyi járatos közlekedést? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre vár választ az önkormányzat azért, hogy a legtöbb busszal utazó gyöngyösinek a lehető legideálisabb közlekedést tudja biztosítani a jövőben. A kérdőív online és papíralapon is elérhető. A válaszokat most vasárnapig várják, az ív a város honlapján és a közösségi oldalon is elérhető. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat a korábbi igényekhez igazodva kidolgozott egy utaztatási tervet, amelyet elküldött a Volánbusz Zrt.-nek is.

– A meglévő megállókat felfűzve, vagy azok nagyon nagy részét felhasználva megpróbáltunk egy két körös körjáratot készíteni a városra, az egyik a Kossuth Lajos utcától északra, ezt északi körnek neveztük, a másik pedig attól délre, ezt déli körnek neveztük, ez egy jóval nagyobb kör. Az északi kör felöleli az északi városrészt, a kórház, a temető környékét és vissza a városközpontba. – tájékoztatta híradónkat Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója.

A két járat a Kossuth Lajos utcában találkozna, így lenne lehetőség az átszállásra. A tervek szerint minden órában indulna egy-egy járat.

– Azt szeretnénk, hogy ahol csak lehet, úgynevezett midi buszok, 17-21 fős kisbuszok közlekedjenek. Ezzel szeretnénk azt elérni, hogy költségtakarékosabb legyen ez a szolgáltatás, és csak azokon a vonalakon és azokban az időpontokban szeretnénk nagy buszt igénybe venni, amikor például reggel munkába járás vagy iskolába járás miatt sokan veszik igénybe a helyi közlekedést. – mondta Juhász Katalin.

A városi igények, valamint a szolgáltató visszajelzése alapján a képviselő-testület tisztább képet kaphat arról, mit szeretnének a gyöngyösiek, és azt hogyan lehet költséghatékonyan, de megfelelő minőségben biztosítani.
Aki papíralapon szeretné kitölteni a kérdőívet, a hivatal ügyfélszolgálatán megteheti, de a körzet képviselői is igyekeznek minél többeket megkérdezni. A mai napig is több száz beküldött ív érkezett vissza, jövő héten pedig elkezdődik a kiértékelés.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Édesanyám
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság