Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Miniszteri elismerések a kórház dolgozóinak

Miniszteri elismerések a kórház dolgozóinak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egészségügyi területen végzett kimagasló teljesítmény elismeréseként dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át a gyöngyösi kórház munkatársainak. dr. Rapi Judit főorvos, Buzásné Csaja Marianna szülésznő és a kórház higiéniai osztálya Semmelweis-Nap alkalmából a tárca fővárosi, központi ünnepségén vehette át a kitüntetést.

Dr. Rapi Judit 1976 szeptemberében első munkahelyéül választotta a gyöngyösi kórházat. 44 évet töltött itt az orvosi pályán – ezt a helyi Semmelweis-napi ünnepségen is megköszönték neki. 2019 decemberében fejezte be az aktív gyógyító munkát a Bugát Pál Kórházban. Több évtizeden keresztül osztályos orvosként gyógyított a belgyógyászaton, majd az utóbbi évtizedet a járóbeteg-ellátásban dolgozta végig. Szakterülete volt a magas vérnyomás és az ahhoz kapcsolódó betegségek. Pályája méltó zárásaként kapta az elismerő oklevelet Kásler Miklós minisztertől.
Elismerésben részesült Buzásné Csaja Marianna szülésznő is, aki 2007 óta dolgozik a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, több területen szolgálta az egészségügyet, mígnem a szülészet-nőgyógyászatot választotta. Szakmai tudása, érzelmi intelligenciája biztos pontot jelent a szülő nők számára. Több ezer újszülött világra jövetelét segítette, ez számára nem munka, hanem hivatás – mondja.
A higiéniai osztály munkáját is miniszteri elismeréssel jutalmazták. Feladatuk a korszerű és biztonságos betegellátás napi szintű biztosítása. Az osztályhoz 3 csoport tartozik, az infekció kontroll, az ágyfertőtlenítő, és a központi sterilizáló. Munkájuk minősége a gyógyító intézmény biztonságos működésének alapja.
Munkájuk sohasem lehet rutin, egy pillanatra sem engedhetnek a szakmai protokollok maximális betartásának szigorúságából. Itt havonta közel 1000 ágyat fertőtlenítenek, és itt cserélik az ágyneműket is. Munkájuk sohasem lehet rutin, egy pillanatra sem engedhetnek a szakmai protokollok maximális betartásának szigorúságából. Munkájuk szervezettsége, fegyelme, minősége az egész intézményre, a gyógyító munkára, a betegbiztonságra kihat. Az osztály 14 dolgozója nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy megkapták ezt az elismerést.


Tovább az archívumra