Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 1849. október hatodikára, a forradalom és szabadságharc utáni kivégzésekre emlékeztek ma az Arany János Általános Iskola diákjai a városi ünnepségen

1849. október hatodikára, a forradalom és szabadságharc utáni kivégzésekre emlékeztek ma az Arany János Általános Iskola diákjai a városi ünnepségen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az aradi vértanúkról Sereg József történész beszélt, majd megkoszorúzták Batthyány Lajos szobrát is az egybegyültek.

A magyarság történetében szinte már sorozata van a forradalmak utáni megtorlásoknak, valamint a magyar nép önfeláldozásának – fogalmazott az ünnepi szónok, Dr. Sereg József történész a Mátra Művelődési Központban.

A szónok hosszan beszélt Batthyányi Lajos mártír miniszterelnökről, illetve egy másik kivégzettről, a volt gyöngyösi diákról, Török Ignácról. Az utóbbi személyiség is szobrot érdemelne Gyöngyösön – hangsúlyozta a történész.

Az aradi vértanúkról szóló ünnepi műsort ezúttal az Arany János Általános Iskola tanulói állították színpadra, „Magyarnak lenni hivatásunk” címmel. A megemlékezés végén mindenki átvonult a Batthányi-szoborhoz, ahol a térség országgyűlési képviselője, Balázs József, Dr. Végh Attila ügyvezető alpolgármester és Jakkel Mihály, a Városszépítő Egyesület elnöke koszorúzott.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-10-06 )

Tovább az archívumra