Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megalakult ma Heves megye új közgyűlése

Megalakult ma Heves megye új közgyűlése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ünnepélyes alakuló ülést már egy 15 tagú, csökkentett létszámú grémium számára rendezték, a közgyűlésben a fideszes többség és megyei elnök mellett MSZP-s és jobbikos képviselők kaptak helyet.

Az új megyei grémium nyolc fideszes, három szocialista és három jobbikos képviselővel kezdte meg ma négyéves munkáját. A korábbi MSZP-s elnök, Sós Tamás is mandátumot szerzett, de ahogy előzetesen jelezte is, ma átadta másnak, a zagyvaszántói Fekete Lászlónak.

Az alakuló üléseken szokásos koreográfia szerint a korelnök, a gyöngyösi Szabó Gyula szocialista képviselő vezette az ülést Horváth László, az új megyei elnök beiktatásáig.

A fideszes elnök székfoglalójában elmondta, első feladatának tekinti, hogy kiderítsék, mennyi a megye valós adósságállománya. Horváth László elrendelt egy vizsgálatot a megyei kórház mai gazdasági hátteréről, ez ügyben eseti vizsgálóbizottság is alakul. Az egyeztetések még folynak, de az bizonyosnak látszik, hány bizottság lesz, és azokban mely pártok vesznek részt.

Az elnök kifejtette: sokat várnak tőlük a szavazóik.

A Fidesz-KDNP-nek a nyolc taggal megvan a minősített többséghez szükséges létszáma, a frakcióvezető a hatvani Tóth Csaba lett. A következő, egyébként rendkívüli ülés október 29-én várható, akkor kezdődhet el az érdemi munka.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-10-15 )

Tovább az archívumra