Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eredményes beruházások

Eredményes beruházások

Magyar Falu Program, Top-os pályázatok – több, akár 100%-os támogatottságú beruházás is megvalósult a megyében az elmúlt időszakban. Dr. Juhász Attila Simon, a megyei Közgyűlés elnöke Fórum című műsorunkban értékelte a megyei települések aktivitását a pályázatok tekintetében és beszámolt a következő időszak legfontosabb feladatairól.

Átadták a 25-ös számú főutat – ez egy több évtizedes hiánynak a pótlása, amely nem csak a vállalkozásoknak volt fontos, hanem azoknak a kistelepüléseknek, amelyeken eddig csak átutazva tudták megközelíteni Egert. A megyeszékhely pedig immár egy minőségi és biztonságos autópálya kapcsolattal rendelkezhet – mondta a Heves Megyei Közgyűlés elnöke Fórum című műsorunkban. Az elmúlt időszakban azonban nem csak utak újultak meg, hanem például életminőség javulást, munkahelyteremtést, az egészségügyi ellátást célzó beruházások is megvalósultak. Ezek pedig nagyszámban 100%-os nemzeti forrásból tudtak megvalósítani a települések a Magyar Falu Program keretein belül.

– Heves megyében is hatmilliárd forint volt az a lehívott pályázati összeg, amely 2019-ben a Magyar Falu Programból ide kerülhetett hozzánk. Ennek a fele, 3 milliárd forint értékben a települési önkormányzatokhoz került, ahol helyi infrastruktúrafejlesztésre tudták fordítani a megnyert pályázati forrásokat, a másik fele pedig a falusi CSOK-on, illetve a Magyar Közút Zrt.-n keresztül érkezett. – mondta Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Míg 2019-ben 18 pályázati konstrukció indult el, addig idén már 22 pályázati lehetőséggel élhetnek a települések és egyházak. A Program a 2021-es költségvetésben is szerepel megnövelt keretösszeggel – tett hozzá Dr. Juhász Attila Simon.
Orvosi eszközökre idén 90 millió forintot költhettek, orvosi rendelőkre pedig mintegy 150 millió forint összegben érkeztek be pályázatok. A támogatás ezen felül pedig kiterjed még bölcsődék, óvodák, tornaszobák építésére és bővítésére, valamint az iskolák fejlesztésére is.
Az elnök szerint a program eredményes, hiszen megyénkben is aktívak a települések és élnek a pályázati lehetőségekkel. Ez egyaránt mutatkozik a TOP-os forrásoknál is, amelynél a kezdeti 40 milliárd forintos keretösszegen felül ötmilliárd forint pluszforrás érkezett a megyébe.

– Itt nem kifejezetten csak az ötezer fő alatti települések és nem leginkább a helyi életminőség javítását, hanem a gazdaság fejlesztését célzó intézkedések is megtalálhatók voltak a TOP-ban, hiszen számos ipari park létesült itt Heves megyében és jelenleg is zajlik még építés, és nagyon jelentősek voltak azok az infrastrukturális beruházások, akár útépítések, amik szintén a TOP-ból finanszírozhatóak lettek. – tette hozzá Dr. Juhász Attila Simon.

A közgyűlés elnöke azt is elmondta, hogy az új, Európai Uniós fejlesztési ciklus legfontosabb feladata, hogy a gazdasági lassulást leállítsa és minden ország a lehető leggyorsabban visszatérjen a vírus előtti gazdasági fejlődéséhez.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
09:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Nápolyi - ismétlés
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság