Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Járatsűrítések szeptember 1-től

Járatsűrítések szeptember 1-től

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Járatsűrítéssel segíti az önkormányzat a helyi tömegközlekedést Gyöngyösön szeptember 1-jétől – egyebek között erről is döntött csütörtöki rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete.

Habár nem született végleges döntés a gyöngyösi tömegközlekedéssel kapcsolatban a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen, szeptember 1-jétől munkanapokon sűrűbben közlekedő buszjáratokat biztosít az önkormányzat.
A tervek szerint október elsejétől új menetrenddel és a jelenleginél több járattal indul majd el a helyi tömegközlekedés, amely érinteni fogja az északi, a dombi és a nyolcvanasi városrészt is, továbbá a helyi járatok kiszolgálják egyebek között a piacra, kórházba, szakrendelőkbe, hivatalokba, oktatási intézményekbe, temetőkbe utazókat is.
Mindemellett vasárnaponként ingyenes misejáratokat is biztosít az önkormányzat.

Értékesítették az egykori mátrafüredi strand területét, amely 118 millió forintért talált gazdára. Itt a tervek szerint lakóházak és lakások épülnek majd.
A pályázaton meghirdetett terület nyertes ajánlattevői vállalták a közművek kiépítését, valamint az értékesítés költségeinek megfizetését.
A képviselők döntése szerint az eladási árból 30 millió forintot mátrafüredi parkolók építésére fordít majd az önkormányzat.

Harminc új térfigyelővel bővül a közterületi kamerarendszer Gyöngyösön és Mátrafüreden. Az új fix és mobil eszközök főként a belvárost, a bekötő utak környezetét és az északnyugati városrészt, Mátrafüreden pedig a játszótér, a Béke és a Parádi út környékét pásztázzák majd. Ez utóbbiak beszerzését a Mátrafüredi Polgárőr Egyesület pályázati forrása biztosította.
A város és a civil közösség összefogásával immár több mint száz térfigyelő-kamera üzemel Gyöngyösön közigazgatási területén.

A testület további döntéseiről hétfői híradónkban számolunk be.


Tovább az archívumra