Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Országos kongresszust rendezett a Mátraházai Gyógyintézetben a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság

Országos kongresszust rendezett a Mátraházai Gyógyintézetben a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tudományos program a tapasztalatcserén túl, lehetőséget teremtett a hazai és európai problémák felvetésére és a megoldási lehetőségek megvitatására.

Hazánkban ötször annyian halnak meg kardiológiai betegségekben mint Franciaországban, de a Kelet –európai adatok is elkeserítőek, továbbá a stroke következtében rokkanttá váltak száma is jelentősen nőtt – hangzott el a konferencián. A szív és érrendszeri betegségek kockázatát növeli a dohányzás, stressz, elhízás, mozgásszegény életmód, társbetegségként növekszik a cukorbetegek száma. A statisztikai adatok szerint 2005-2010. között csökkent az infarktusos halálozás, amely Veres Gábor professzor szerint a hemodinamikai központok beüzemelésének köszönhető. A szívbetegek korai rehabilitációja nagyon fontos. Hazánkban 1500 intézményi ágy alkalmas rehabilitációra. Mátraházán 2007-től ismét várják a szív és érrendszeri betegeket, itt 50 ágyas kardiológiai rehabilitációs részleg várja a betegeket.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2010-10-18 )

Tovább az archívumra